18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCum arată şi cât va costa noul model Dacia?

Cum arată şi cât va costa noul model Dacia?

La scurt timp după ce oficialii Renault au anunţat lansarea a două noi modele Dacia, presa franceză a dezvăluit şi caracteristicile tehnice ale unuia dintre ele, un monovolum cu un preţ imbatabil.

Unul dintre cele două modele pe care uzina Dacia le va lansa în 2011 şi 2012 este un monovolum compact care va purta numele Popster, anunţă revista franceză Automobile Magazine. Maşina, care poartă deocamdată numele de cod J92, a fost deja prezentată unui număr restrâns de potenţiali clienţi şi urmează a fi lansată pe piaţă chiar anul acesta. „Este o maşină întru totul convenţională cu cele trei geamuri laterale pe fiecare parte şi portabagajul cu deschidere clasică, arată varianta online a revistei pariziene. Modelul urmează linia impusă de Renault Scenic, Renault Kangoo sau Dacia Logan MCV şi se încadrează în categoria automobilelor monovolum compacte. Reamintim că la începutul acestei săptămâni, oficialii Renault au anunţat că Dacia va ieşi cu două noi modele, un automobil de familie şi un automobil comercial uşor. Gama Renault va ajunge astfel la 44 de modele până la finele anului următor.

Dacia Popster

>>Preţ pornind de la 13.000 de euro cu motor pe benzină şi 14.500 de euro cu motor diesel, semnificativ mai ieftin decât celelalte modele din clasa ei aflate în portofoliul Renault. Maşina va fi cu până la 6.000 de euro mai ieftină decât un Renault Scenic şi cu până la 3.000 de euro mai ieftină decât un Kangoo

>>Popster va fi un monovolum compact construit pe tipar Renault Kangoo, Renault Scenic şi Dacia MCV

>>Lung de 4,5 metri, Popster va fi echipată, în principiu, cu două tipuri de motoare: unul diesel de 85 de cai putere şi un propulsor pe benzină de 105 cai putere

>>Consumul mediu va fi de 5,5 litri la suta de kilometri pentru varianta pe benzină şi de 5,2 l/ 100KM în varianta diesel.

2011/02/16//168563-tabel.jpg

Click pe imagine pentru a mări

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă