16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCum arată bucătăriile futuriste

Cum arată bucătăriile futuriste

Bucatariile actuale imbina cu succes latura functionala cu cea estetica. Designul lor este modern si elegant. Insa, peste ceva ani vor parea demodate. Prin urmare, designerii de interior incearca sa ne surprinda inca de acum cu o noua viziune asupra bucatariei.

Bucatariile futuriste par a fi desprinse din filmele SF, designul lor ducandu-te cu gandul mai degraba la navele spatiale decat la un spatiu casnic. In aceste interioare fantastice, simpla atingere a unui buton capata alta dimensiune…

Elementele de decor sunt doar cele strict necesare, ceea ce ofera incaperilor un aer foarte aerisit. Mobilierul este creat inteligent, ofera modele unice si functionalitati inovatoare. Designul este minimalist, cu linii simple sau arcuite. Materialele folosite la realizarea acestuia sunt usoare, dar de o calitate exceptionala, fiind rezistente la umezeala, temperaturi inalte si simplu de intretinut. Deseori sunt folosite materiale noi, cum este corianul, cu care se pot realiza suprafeţe extrem de netede, inclusiv curbe şi foarte rezistente. Butoanele clasice si manerele sertarelor aproape ca dispar, acestea fiind inlocuite cu sisteme speciale de deschidere/inchidere, sensibile la o atingere usoara (de tip soft-touch). La acestea se adauga sisteme de iluminare a rafturilor prin sticla utilizata la diverse compartimentari. In astfel de bucatarii vom intalni frecvent materiale precum metalul si sticla.

In topul culorilor se afla albul, urmat de gri (aspect metalizat) si combinatiile de alb cu multe culori tari (rosu, verde, mov).

Intr-o bucatarie futurista, totul este digitalizat, scopul final fiind acela de a le oferi utilizatorilor confort, relaxare si mai mult timp pentru ei insisi. Aparatura electrocasnica ultraperformanta faciliteaza activitatile din bucatarie. Retetele sofisticate, care necesitau timp indelungat de preparare, sunt rezolvate cu echipamente si functii care masoara ingredientele si executa fiecare etapa dupa programe speciale. Aceste aparate fac diferenta intre bucatariile moderne, accesibile oricui, si cele exclusiviste, create special pentru persoanele care pun accentul pe design si tehnologie, indiferent de costuri.

In bucatariile futuriste, aparatura electrocasnica este „ascunsa” in mobilier, devenind vizibila doar atunci cand e nevoie de ea. Toate aparatele electrocasnice pot fi integrate pe un singur blat (latura a mobilierului), o solutie salvatoare pentru bucatariile mici. Prin urmare, spatiile inguste nu vor mai fi un obstacol pentru a te bucura de o bucatarie foarte bine dotata.

O bucatarie futurista nu este riguroasa si nici creata dupa reguli stricte. Daca vrei ca bucataria ta sa arate ca o jungla, designerii vor crea o bucatarie care sa arate ca o jungla, dar care sa fie la fel de functionala. Designul futurist iti permite materializarea oricarei nebunii. Daca vrei un copac fals, plante, scaune din lemn sau stalpi intr-un cadru ultramodern, atunci designerii vor integra aceste elemente in decor, creand o atmosfera aparte. Rezultatul va fi pe cat de ciudat, pe atat de fascinant.

Bucataria futurista nu reprezinta doar un spatiu pentru gatit, ci si un loc de studiu sau lectura, pentru tv sau discutii cu familia si prietenii.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă