12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialCum alegeți aparatul de aer condiționat

Cum alegeți aparatul de aer condiționat

Atunci când este ales corespunzător, aparatul de aer condiționat oferă o combinație optimă între confort sporit și eficiență maximă. Experiții Daikin România recomandă ca alegerea unităților de aer condiționat să se bazeze pe cele mai ridicate niveluri de inovație și calitate, dar totodată să respecte câteva reguli de bază, asigurând astfel un nivel ridicat de confort, eficiență energetică, fiabilitate și control pe tot parcursul anului.

Selectarea dimensiunii corecte a unui aparat de aer condiționat depinde atât de numărul și mărimea camerelor unei locuințe, cât și de dimensiunea și orientarea ferestrelor, de expunerea la radiaţia solară, dar și de alți factori. Astfel, pentru alegerea unității potrivite este nevoie de calculele și recomandările unui profesionist.

În funcție de spațiu pot fi alese sisteme split, cu o unitate interioară și una exterioară sau sisteme multi-split, care conectează mai multe unități interioare la o singură unitate exterioară, oferind avantaje de ordin estetic, dar și un consum de energie optimizat. 

Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare a aparatului de aer condiționat și de eficiența modelului. Pentru o încăpere de dimensiunii medii, o unitate modernă consumă aproximativ 137 kWh de curent electric în timpul unui sezon tipic de răcire.

Fiind o investiție pe termen lung, aparatul de aer condiționat trebuie să integreze tehnologii inteligente care determină un grad și mai ridicat de confort. O astfel de funcție este senzorul  care detectează momentul în care oamenii părăsesc camera și intră automat în modul de economisire a energiei. Altă funcţie inteligentă este cea care asigură un control absolut datorită posibilității de a regla temperatura, debitul de aer și modul de funcționare al unității direct de pe smartphone, oricând și de oriunde.

Montajul

De la început sistemul de climatizare trebuie instalat corect, pentru a preveni diverse probleme ce pot varia, de la pierderi de freon, zgomot accentuat în funcționare sau chiar defectarea acestuia. Din acest motiv, se recomandă montajul cu specialişti certificaţi în instalarea sistemelor ce conţin agenţi frigorifici. Aceştia pot fi recomandaţi fie de magazinul de unde s-a achiziţionat echipamentul, fie pot fi găsiţi pe site-ul producătorului aparatului.

Folosirea și întreținerea corectă asigură o durată lungă de viață a aparatelor de aer condiționat, consumul minimin de energie electrică și preîntâmpină orice probleme de sănătate. Astfel, pentru a beneficia de avantajele oferite de aparatele de aer condiționat se recomandă întreținerea și verificarea anuală, realizată de către persoane autorizate.

 

Cele mai citite

Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în scurt timp se va ști cine este candidatul comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei. Acesta...

Carambol pe autostrada A3, la intrarea în Capitală! Traficul rutier este restricționat

Traficul rutier este restricţionat duminică seara la intrarea în Capitală de pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, din cauza unui accident în care au...
00:01:24

VIDEO. O mamă din Gaza și-a pierdut doi copii gemeni în urma unei lovituri israeliene la Rafah

Mama palestiniană Rania Abu Anza a plâns de durere duminică (3 martie), în timp ce își ținea în brațe gemenii, născuți și uciși în...
Ultima oră
Pe aceeași temă