9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCum a fost sărbătorită Ziua Națională la Cluj

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Cluj

Sute de clujeni s-au adunat, luni dimineață, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale, transmite Mediafax.

Ceremonia a început cu o slujbă religioasă, oficiată de Mitropoliul Clujului, Andrei Andreicuț, și a fost urmată de depuneri de coroane la statuia lui Avram Iancu.

Prima coroană a fost depusă de senatorii și deputații clujeni, în numele Parlamentului, iar următoarele de ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, în numele Guvernului, apoi de reprezentanții insituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, au depus coroane de flori primarul Emil Boc, președintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, prefectul Gheorghe Vușcan, veterani și reprezentanți ai partidelor politice.

Manifestările de 1 Decembrie au continuat cu o paradă militară la care au participat, potrivit purtătorului de cuvânt al Diviziei IV Infanterie “Gemina”, maiorul Dan Crișan, peste 600 de militari de la garnizoanele militare, dar și de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Inspectoratul de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan Cluj”.

Dan Crișan a spus că la paradă au defilat și 40 de dispozitive de tehnică militară, TAB-uri, instalații de rachete antiaeriene, dar și autospeciale de poliție, jandarmerie, pompieri și mașini din dotarea Serviciului Român de Informații Cluj.

Manifestările de la Cluj dedicate Zilei Naționale se vor încheia, luni seară, cu retragerea cu torțe la care vor participa peste o sută de militari și cu un foc de artificii.

Tot luni seară, primarul Clujului, Emil Boc, va aprinde iluminatul festiv de sărbători, în Piața Unirii.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă