13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCum a ajuns Cupa României o competiţie pentru „omogenizare”

Cum a ajuns Cupa României o competiţie pentru „omogenizare”

Preşedintele clubului constănţean, Neculai Tănasă, s-a declarat încântat de posibilitatea ca băieţii săi să joace cât mai mult în Cupa României considerând că este singura posibilitate ca echipa să se omogenizeze. Paradoxal, deşi o asemenea „atitudine” o au cluburile mari care trimit pe teren juniorii sau rezervele, pentru FC Farul este singura posibilitate de a mai creşte relaţiile de joc dintre fotbalişti care s-au văzut prima dată în această vară.

„Nu ne plângem că am ajuns aici în cupă şi vom trata meciul cu seriozitate maximă. Pentru noi, orice partidă este un prilej de a creşte pentru că suntem practic o echipă nouă iar omogenitatea este principalul lucru care ne lipseşte. Vrem să ne calificăm şi, de ce nu, să forţăm chiar o surpriză în turul următor, când vom juca în mod cert cu o echipă de Liga 1. Cupa este un bonus din care încercăm să luăm maximul, chiar dacă Brăila nu va fi un adversar uşor şi le promitem suporterilor care vor veni la meci că nu vom face figuraţie”, ne-a spus preşedintele.

Două probleme şi optimism

Din lotul formaţiei constănţene vor lipsi, cu siguranţă, două nume: Nicola şi Răvoiu. Dacă în cazul lui Nicola, absenţa nu este o surpriză, jucătorul fiind suspendat automat după cartonaşul roşu încasat la Buzău, Răvoiu continuă să acuze probleme la inghinali şi absenţa sa devine, brusc, una de durată. În ciuda absenţelor însă, Farul nu va mai transfera niciun jucător până la iarnă, lotul actual fiind considerat suficient de numeros şi valoros pentru Liga 2.

„Avem lotul care ne trebuie la acest nivel şi nici nu se pune problema de transferuri. Posturile sunt dublate, valoarea este peste media ligii, deci nu vedem rostul unor achiziţii care nu ne-ar putea chimba obiectivul. Până la iarnă rămânem în această formulă, şi este bine de ştiut că la noi nu există titulari sau rezerve ci joacă cei mai în formă jucători şi cei pe care antrenorul îi consideră apţi”, a punctat preşedintele.

Bază pentru optimism

Optimismul constănţenilor în privinţa meciului cu Brăila vine de la ultimul meci al dunărenilor, unul în care fotbaliştii CF-ului au făcut implozie la 2-0 în minutul 27 şi au scăpat ca prin minune de o înfrângere pe final de meci. Iordache şi Câmpeanu au marcat cu Slobozia şi vor fi cei mai periculoşi oameni ai oaspeţilor, care, la rândul lor, vor să obţină biletele pentru şaisprezecimi.

Dunărea joacă la Bacău

Tot astăzi, reprezentanta judeţului Galaţi în această fază a competiţiei, Dunărea, evoluează pe terenul formaţiei SC Bacău, echipă care a avut un start catastrofal de sezon fiind învinsă cu 4-1 pe propriul teren de ASC Clinceni. Gălăţenii, care au câştigat recent pe terenul Farului (2-0 într-un meci amical) sunt favoriţii disputei şi vor forţa calificarea în şaisprezecimi, Cupa fiind singura competiţie în care au evoluat în această toamnă după ce FRF le-a dat liber în prima rundă a Ligii 2 şi, probabil, va anula meciul de sâmbătă cu Sportul Studenţesc.

Programul complet al meciurilor

F.C.M. Dorohoi – C.S. Municipal Studenţesc Iaşi, S.C. F.C. Voluntari – S.C. F.C. Rapid S.A. Bucureşti, C.S. Baloteşti – A.C.S. Berceni, F.C. Chindia Târgovişte – S.C.U. Craiova S.A., C.S. Sănătatea S.P. Cluj – A.S. F.C. A.S.A. Târgu Mureş 2013 (partide care s-au jucat marţi);

S.C. Bacău – F.C.M. Dunărea Galaţi, F.C. Farul Constanţa – S.C. C.F. Brăila S.A., F.C. Gloria Buzău – C.S. F.C. Clinceni, C.S. Petrolistul Boldeşti – C.S. Unirea Tărlungeni, C.S.M. Râmnicu Vâlcea – F.C.U. Craiova S.A., A.S. Armata Aurul Brad – C.S. Metalul Reşiţa, C.S. Ripensia Timişoara – S.C. F.C. UTA S.A., F.C. Hidişelul de sus – C.S. F.C. Bihor Oradea, A.S. Avântul Bârsana – A.C.F. Gloria 1922 Bistriţa (partide care se dispută miercuri).

Cele mai citite

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă