19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCu hartia de clasare, nici in chipiu nu ma doare

Cu hartia de clasare, nici in chipiu nu ma doare

Zic sutii care au scapat din arestul politiei, frecandu-si multumiti mainile dezlegate de la calorifer si topaind veseli dupa ce au luat cateva peste talpi, asa, in amintirea vremurilor trecute, ca exista prin zona demilitarizata a militienilor unul care si-a tras o ditamai casoaia cu p plus x nivele, de trebuia sa iti suni nevasta pe ciololar ca sa iti faca dimineata ceva de mancare. Si, intr-o vreme, prinzand de stire mai-marii eroului nostru, care avea si ceva grad de sef si nu facea deloc pe Umilu, l-au parat la o comisie care nu avea altceva de facut decat sa verifice cam in ce mod si-a agonisit el averea, de poate sa faca atatea bazaconii.
Iar Umilu a adus hartii peste hartii, de la chitante pe care si-a luat papuci pana la bonuri de alimentara, de la martori care jurau ca parintii, tot motii saraci, ii trimit si lui de-ale gurii, pana la cumparatorii masinilor pe care le tot schimba sunt cei care i-au adus si lui oleaca de bunastare. Numai ca, luata de valul hartiilor, comisia a cam uitat sa intrebe si subordonatii. Dom'le, cum e cu Umilu asta? Ati lucrat la casa lui? Ati oprit in trafic ceva sefi de balastiere sau de benzinarii care l-au sunat si ati primit perdafu' ca de ce nu sunteti orientati? Pai ce, credeati ca asa se face o casoaie pe bani putini? Hai sictir.
Pana una alta, Umilu e mai curat, mai uscat, ba si cu patalama la mana, asa ca e putin mai greu sa va atingeti de el, ca va baga documentul sub nas.
Acum, la final, ar trebui sa va indicam si judetul caruia i se potriveste povestea asta adevarata. Da' uite ca nu-l dam, ca aveti deja destule indicii.
Si, oricum, exista peste tot benzinarii, balastiere si cate un politist Umilu cu rude in Tara Motilor, care are casa aratoasa…

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă