13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCu Cozma în suflet

Cu Cozma în suflet

Întâlnirea de ieri dintre campioana la handbal masculin a Ungariei, MBK Veszprem, şi cea a României, HCM Constanţa, prima manşă din  optimile de finală ale Ligii Campionilor, a fost prefaţată de un moment impresionant. În ciuda mizei uriaşe a partidei, jucătorii echipei Veszprem şi-au făcut timp pentru a trece pe la mormântul lui Marian Cozma, fostul lor coechipier înjunghiat mortal în inimă anul trecut într-un local din localitatea maghiară.

Handbaliştii de la Veszprem, printre care s-au numărat Zarko Sesum şi Ivan Pesici, implicaţi la rândul lor în altercaţia în urma cărei şi-a pierdut viaţa românul, au fost întâmpinaţi pe Aeroportul din Otopeni de Petre Cozma, tatăl sportivului decedat. Însoţiţi de acesta, maghiarii au mers direct la mormântul din Bucureşti al fostului lor coechi-pier pentru a depune coroane de flori şi pentru a aprinde lumânări. La scurta cere-monie de comemorare au fost prezenţi şi în jur de 70 de suporteri ai echipei ungare ajunşi la Bucureşti cu un autocar şi un microbuz. „Marian era prietenul nostru, era unul dintre noi. A fost foarte apropiat de suporteri. Suntem bucuroşi că am putut să-l vizităm pe Marian”, a spus o suporteră a echipei din Veszprem. Abia după ce i-au omagiat memoria lui Marian Cozma, au pornit ungurii spre Buzău, pentru confruntarea cu constănţenii de la HCM.

Memoria fostului component al echipei naţionale de handbal a României a fost omagiată şi la începutul meciului de la Buzău, cele două formaţii, componentele echipei naţionale feminine de handbal a României şi cei peste 2.000 de spectatori care au umplut până la refuz Sala Sporturilor păstrând un moment de reculegere. Tatăl lui Marian Cozma a pus mingea în joc şi, o dată cu fluierul de start al partidei, ambele formaţii au lăsat emoţiile la o parte şi s-au concentrat asupra confruntării din teren.

 

Dominaţie maghiară la Buzău

Meciul a fost extrem de echilibrat, dar oaspeţii, care au avut primul atac, au dominat încă din primele momente. Constănţenii au venit în permanenţă din spate, dar nu au reuşit să preia conducerea nici un moment. Cu o apărare foarte bine organizată, ungurii au încheiat prima repriză cu un avantaj de trei go-luri (9-12).

Handbaliştii de la HCM au început în forţă repriza secundă şi au reuşit să restabilească egalitatea (13-13) printr-o execuţie de mare spectacol a lui Laurenţiu Toma, care a revenit în teren deşi s-a accidentat destul de serios în prima parte a întâlnirii.

Din păcate însă, constănţenii  nu numai că nu au reuşit să preia conducerea în jumătatea a doua a meciului, dar din cauza nenumăratelor ratări le-au permis maghiarilor să se distanţeze în câştigători. Partida s-a încheiat astfel cu victoria meritată a oaspeţilor, scor 27-23, maghiarii păstrându-şi prima şansă de a  obţine calificarea în faza următoare a competiţiei.  

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă