10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialCu cât a fost vândută o rochie purtată de Vivien Leigh în...

Cu cât a fost vândută o rochie purtată de Vivien Leigh în filmul “Pe aripile vântului”

O rochie purtată de actriţa Vivien Leigh în celebrul film “Pe aripile vântului/ Gone with the wind” (1939) a fost vândută pentru 137.000 de dolari la o licitaţie care a avut loc sâmbătă, în cartierul Beverly Hills din oraşul american Los Angeles, relatează Mediafax

Rochia, în nuanţe de gri şi negru, a făcut parte din cele peste 150 de obiecte din filmul “Pe aripile vântului” scoase la licitaţie de casa Heritage Auctions, cu sediul în Dallas.

Colecţia de obiecte i-a aparţinut lui James Tumblin, fost coordonator al departamentului de machiaj şi coafură al Universal Studios.

Tumblin a început să colecţioneze costume şi obiecte de recuzită de pe platou şi din culisele filmului în anii 1960 şi a reuşit să creeze o colecţie de peste 300.000 de piese, potrivit reprezentanţilor Heritage Auctions.

În timpul unei vizite la Western Costume Company, el a remarcat această rochie purtată de personajul lui Vivien Leigh, Scarlett O’Hara, aruncată pe jos. A aflat că rochia urma să fie aruncată şi a negociat pentru cumpărarea ei contra sumei de 20 de dolari, potrivit Heritage Auctions.

Printre celelalte obiecte vândute la licitaţia de sâmbătă s-au numărat o pălărie de paie purtată de Leigh (52.500 de dolari), o pereche de pantaloni şi o jachetă purtate de personajul lui Clark Gable, Rhett Butler (55.000 de dolari), şi o bonetă purtată atât de Leigh, cât şi de Olivia De Havilland, interpreta personajului Melanie Wilkes, adjudecată pentru 30.000 de dolari.

Acest film cu o durată de 224 de minute este inspirat din romanul omonim scris de Margaret Mitchell, recompensată cu premiul Pulitzer.

Filmul, regizat de Victor Fleming, ce prezintă aventurile personajului Scarlett O’Hara în perioada Războiului de Secesiune, a câştigat 10 premii Oscar. Hattie McDaniel, interpreta personajului Mammy, a fost primul artist afro-american nominalizat şi apoi recompensat cu premiul Oscar.

Potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, filmul “Pe aripile vântului” deţine recordul de rentabilitate din toate timpurile, cu venituri de 1,6 miliarde de dolari după ajustarea cu rata inflaţiei, devansând primul film din seria “Războiul stelelor”, lansat în 1977, care are venituri de 1,45 miliarde de dolari.

Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă