8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialCu cât a crescut, anul trecut, economia Coreei de Nord

Cu cât a crescut, anul trecut, economia Coreei de Nord

Economia nord-coreeană a înregistrat anul trecut cea mai puternică creştere din 2008, în pofida izolării pe plan internaţional pe fondul sancţiunilor economice aplicate în urma testelor cu rachete balistice şi dezvoltării de arme nucleare, transmite Mediafax.

Produsul Intern Brut al Coreei de Nord a crescut anul trecut cu 1,3%, după un avans de 0,8% în 2011, potrivit estimărilor prezentate de banca centrală a Coreei de Sud, transmite Bloomberg.

Datele Băncii Coreei arată că economia Coreei de Nord s-a contractat în patru din ultimii şapte ani.

Citeşte şi FOTO: Cu ce IAHT de LUX se plimbă Kim Jong-un, în timp ce nord-coreenii mor de foame

“Agricultura şi pescuitul au înregistrat o creştere de 3,9% datorită utilizării mai răspândite a îngrăşământului în producţia de porumb şi orez”, se arată într-un comunicat al băncii centrale a Coreei de Sud.

Producţia de porci şi păsări a urcat cu 12,3%, notează instituţia de la Seul.

Datele prezentate de Coreea de Sud reprezintă una dintre puţinele oportunităţi de a evalua situaţia economică a Coreei de Nord, care nu publică astfel de informaţii.

Banca centrală a Coreei de Sud prezintă anual estimări privind condiţiile din economia Nordului, pe baza datelor obţinute de la serviciile de informaţii.

Cele mai citite

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...

Cât ne costă azi chiriile în principalele orașe ale țării

Cea mai mare creștere de preț pentru închiriere a fost în Oradea, la apartamentele cu trei camere (+29%). Cea mai mare scădere de...
00:00:36

Parlamentarii francezi aplaudă când votul pentru dreptul la avort trece

Franța a consacrat luni (4 martie) dreptul la avort în constituția sa, o premieră în lume, salutată de grupările pentru drepturile femeilor ca fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă