20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCu actele la poartă

Cu actele la poartă

Cetăţenii din localităţile din judeţul Arad au şansa să-şi facă paşapoarte electronice la ei acasă. Prefectura Arad, prin Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, va deplasa săptămânal staţia mobilă de preluare a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice la primăriile din judeţ.

Aradul este al doilea judeţ din ţară unde a devenit funcţional acest sistem de staţie mobilă. „După prima săptămână în care staţia a devenit operativă putem spune că aceasta începe să îşi arate utilitatea. Atât la Lipova, cât şi la Sebiş zeci de oameni s-au prezentat pentru eliberarea de paşapoarte biometrice şi au apreciat faptul că nu mai trebuie să se deplaseze până în municipiu. Precizăm că această staţie poate realiza doar paşapoarte biometrice, cine doreşte doar paşaport temporar va trebui să vină la Arad”, a declarat Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad. Mişcările staţiei vor fi efectuate în baza unui grafic stabilit cu primăriile din judeţ, în funcţie de solicitări.

Staţie săptămânală cu biometrice

Prima oprire a fost oraşul Lipova. Localnicii au venit la Primărie, au depus actele necesare pentru eliberarea unui paşaport şi după două săptămâni, acestea vor fi aduse la ei în oraş, de unde le vor putea ridica. Astfel, ei nu se vor mai deplasa până în municipiul Arad după un paşaport şi nu vor mai cheltui bani în plus. De pe Valea Mureşului, de la Lipova, staţia s-a mutat pe Valea Crişului Alb, la Sebiş.

„Staţia mobilă de preluare a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice are ca scop facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile oferite prin diminuarea timpului de aşteptare”, a declarat Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad. Acest sistem a fost un adevărat succes, deoarece arădenii au apelat în număr mare la el, fiind extrem de mulţumiţi pentru că nu mai pierd timp şi bani suplimentari.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă