11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCSV este gata de luptă

CSV este gata de luptă

Tomitanele vor juca mâine în prima manşă a optimilor din Cupa CEV, competiţie în care apare pentru a doua oară consecutiv.

 

Joi, 6 ianuarie 2011, ora 20.15 este data disputării primei partide oficiale din acest an la Constanţa. Sala Sporturilor de pe litoral va găzdui prima întâlnire internaţională a anului. Fetele de la CS Volei 2004 Tomis Constanţa joacă în faţa propriilor suporteri împotriva grupării poloneze Tauron MKS Da-browa Gornicza. Partida contează pentru optimile de finală ale Cupei CEV, competiţie în care echipa de pe litoral îşi face apariţia pentru al doilea sezon consecutiv.

Echipa pregătită de Darko Zakoc nu a avut parte de pauză în această iarnă, tomitanele efectuând un cantonament în Italia. Acolo, Gavrilescu şi compania au jucat două meciuri amicale împotriva puternicei echipe italiene Spes Conegliano. Echipa de pe litoral s-a impus în unul din jocuri, însă l-a cedat pe celălalt. Ambele partide s-au încheiat cu scorul de 3-1. Aceste întâlniri au fost cât se poate de benefice în vederea pregătirii jocului cu gruparea poloneză din Cupa CEV.

Istoricul polonez

Gruparea constănţeană nu este străină de confruntările cu echipele poloneze. În sezonul trecut, la chiar prima participare din istorie în Cupa CEV, echipa de pe litoral a întâlnit o altă formaţie poloneză, pe care a învins-o fără drept de apel, calificându-se astfel în sferturi.

Oficialii constănţeni speră ca fetele să repete performanţa din sezonul trecut. „Ne dorim un parcurs cât mai lung şi pentru a-l realiza trebuie să trecem de echipa din Polonia. Luăm fiecare meci în parte, nu ne gândim la ce va urma. Am încredere în fete şi pot spune că avem şanse destul de mari să ajungem în final-four-ul competiţiei”, a declarat preşedintele CSV Tomis, Cristian Zgabercea.

Sezonul trecut, echipa de pe litoral s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de formaţia rusă Uralochka Ekaterinburg.

O braziliancă la CSV

Nu doar echipa a muncit în „pauza” de iarnă şi oficialii clubului constănţean au stat pe baricade în încercarea de a întări lotul. Obiectivul a fost atins, la Constanţa sosind o jucătoare din Brazilia, ţară renumită pentru volei. Viviane Lucia Pessoa de Faria a fost transferată de CSV Tomis. Jucătoarea are 21 de ani, evoluează pe postul de coordonator şi a jucat ultima dată la Uniara, formaţie din ţara natală. Prin transferul braziliencei, puterea echipei constănţene creşte, iar oficialii continuă tradiţia de la malul mării, CSV fiind în continuare cea mai cosmopolită echipă a voleiului intern.

2 participări a adunat CS Volei 2004 Tomis în cupele europene, în sezonul trecut ajungând până în sferturile Cupei CEV.

Cele mai citite

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Mama Omida și fiul ei Rareș

Domnul Rareș Bogdan a lăsat contrele la PSD, pentru că niciodată nu se știe când ai nevoie de o mână stângă, și, mai...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă