19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCSM: DNA, responsabila de difuzarea filmului "caltabosul"

CSM: DNA, responsabila de difuzarea filmului „caltabosul”

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) este responsabila de difuzarea filmul flagrantului in care actori principali au fost Remes si Muresan, potrivit inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), citati de Mediafax.

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a fost convocat, joi, la CSM, in a carui sedinta se va discuta raportul inspectorilor.

Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii nu a putut stabili cine a multiplicat CD-ul pe care era inregistrat filmul flagrantului in care actori principali au fost Remes si Muresan, insa sustine ca imaginile nu au fost redate in public pe parcursul proceselor privind masurile preventive luate in cazul lui Muresan.

Nota Inspectiei trebuia sa fie dezbatuta in sedinta Plenului CSM din data de 20 martie 2008, dar discutiile au fost amanate ca urmare a obiectiunilor formulate de DNA fata de continutul notei.

In 11 octombrie 2007, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus din oficiu efectuarea de verificari, de catre Inspectia judiciara, in urma difuzarii in presa a materialului video cu intalnirea dintre ministrul demisionar al Agriculturii, Decebal Traian Remes si fostul ministru Ioan Avram Muresan.

Dupa definitivarea notei de catre Inspectia judiciara, documentul trebuie prezentat Consiliului Superior al Magistraturii, care urmeaza sa adopte masurile necesare in raport cu rezultatul constatarilor Inspectiei.

Demersul CSM a survenit difuzarii de catre televiziunea nationala a imaginilor de la intalnirea ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic lui Remes, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii.

Seful DNA, Daniel Morar a negat atunci faptul ca "imaginile" au plecat de la procurori, dar nu a confirmat ca aceste imagini sunt reale. Morar a anuntat ca va face o ancheta in privinta interceptarilor video si audio difuzate de TVR.

Surse judiciare sustineau ca procurorii anticoruptie au inregistrari in care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Muresan, dar si cu fostul ministru care, intr-o discutie ulterioara cu Gheorghe Ciorba, recunoaste faptul ca in plic se aflau 15.000 de euro.

Omul de afaceri Gheoghe Ciorba s-a autodenuntat la DNA dupa ce a aflat ca este oricum in vizorul anchetatorilor pentru ca ar fi incercat, prin Muresan, sa-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, si-a dat demisia sa din functie, dupa difuzarea imaginilor.

Intre timp, Remes si Muresan au fost deferiti justitiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă