22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCSM decide daca apara reputatia procurorului PAPICI, ceea ce echivaleaza cu...

CSM decide daca apara reputatia procurorului PAPICI, ceea ce echivaleaza cu apărarea INDEPENDENŢEI magistraţilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii  discută  azi “Raportul Inspecţiei Judiciare având ca obiect cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul procuror Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. 
 
Raportul este pus pe ordinea de zi a plenului CSM de la ora 11.00,  la punctul 51 din cele 52 de subiecte care vor fi discutate.
 
Prin decizia sa, CSM va da măsura respectării menirii sale: apărarea sau NU  a independentei magistraţilor deoarece apărarea reputaţiei procurorului Papici înseamnă , de fapt, apărarea reputaţiei si independentei procurorilor care trimit în judecata un ministru, un parlamentar, un premier sau vicepremier.
 
Lucian Papici a fost înlăturat din functia de sef la secţia I anticorupţie DNA  după ce a terminat rechizitoriul de trimitere în judecata a vicepremierului Liviu Dragnea. Inlăturarea sa echivaleaza cu pedepsirea pentru trimiterea în judecata a vicepremierului PSD.
 
După înlăturarea din funcţie, premierul Ponta şi alţi politicieni din arcul guvernamental au ridiculizat munca procurorului, l-au insultat, catalogandu-l, între altele, ca fiind “procuror băsist”. Papici, în cei şase ani de conducere a sectiei anticorupţie din cadrul DNA, a trimis în judecată şi a obţinut condamnări ale unor demnitari din toate partidele politice. 
 
Cititi, in documentul atasat, rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Dragnea, pentru care Papici a plătit cu funcţia. Din rechizitoriu am sters datele personale (numele parintilor, adresele, CNP-urile) ale celor trimisi in judecate. De asemenea, am sters integral numele persoanelor prejudiciate si ale martorilor, cu tot cu datele lor persoanle.
 
 
 
Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă