13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCSM dă replica politicienilor care au cerut în stradă eliberarea primarului

CSM dă replica politicienilor care au cerut în stradă eliberarea primarului

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu „declaraţiile publice de natură a aduce atingere independenţei justiţiei” făcute la mitingul de duminică de la Năvodari, organizat pentru a-l susţine pe primarul Nicolae Matei, arestat zilele trecute pentru dare de mită. Intervenţia CSM vine după ce la protestul de stradă au participat, pe lângă oficialităţi locale, şi oameni politici de la centru, printre ei numărându-se însuşi ministrul Culturii, Puiu Haşotti, şi deputatul PNL Mihai Lupu.

Aproximativ 500 de persoane au participat, duminică, la Năvodari, la un miting pentru susţinerea primarului Nicolae Matei, arestat pentru fapte de corupţie, ministrul Culturii, Puiu Haşotti, şi viceprimarul liberal al oraşului îndemnându-i pe oameni să fie alături de edil şi să lupte pentru acesta.

„Nicolae Matei nu a omorât pe nimeni, nu a tâlhărit pe nimeni, nu a făcut nici un fel de delict care să necesite judecarea lui în stare de arest, arestarea lui pentru o perioadă lungă, el trebuie cercetat în libertate. Nu este un amestec în treburile justiţiei, justiţia poate să decidă ca Nicolae Matei să aibă interdicţia de a părăsi ţara, dar trebuie să fie liber aici cu voi, asta este chestiunea şi acest lucru am venit să vi-l spun. Vreau să vă spun în încheiere un singur lucru: vă admir că sunteţi lângă primarul vostru, nimeni nu vă poate împiedica să-l iubiţi şi să-l stimaţi, să fiţi alături de el. Nu ştim dacă este vinovat sau nu, cerem doar să fie judecat în stare de libertate, asta este tot şi nu este un amestec în treburile justiţiei”, a declarat Puiu Haşotti.

De asemenea, viceprimarul PNL din Năvodari, Florin Chelaru, le-a spus celor prezenţi că oraşul trece printr-un moment greu şi trebuie să fie alături de primar: „Trebuie să învăţăm să fim uniţi pentru Matei. El a luptat pentru Năvodari, acum este rândul Năvodariului să lupte pentru el. Nu vrem să influenţăm justiţia, vrem doar să arătăm că oraşul Năvodari este alături de primarul Nicolae Matei”.

Printre manifestanţi s-au numărat însă şi profesori, dar şi elevi de clase primare de la mai multe şcoli din localitate. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă