16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCSM a dispus verificarea implicarii judecatorului Covei

CSM a dispus verificarea implicarii judecatorului Covei

Ancheta referitoare la cazul Iustin Covei, odrasla unui judecator craiovean, publicata in ziarul nostru, nu a ramas fara ecou. Sambata, chiar in ziua publicarii acesteia, presedintele CSM, Dan Lupascu, a spus ca vor fi efectuate verificari asupra eventualei implicari a judecatorului Marin Covei in rezolvarea problemelor judiciare ale fiului sau, ca urmare a articolelor aparute in presa.
Referitor la acest lucru, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Ioan George Popa, ne-a spus: „Este legal si este foarte bine ca se intampla acest lucru. In ce ne priveste, noi am efectuat, am instrumentat acest caz cat se poate de corect, am conexat dosarele intr-unul singur si le-am trimis in instanta. Ultimul dosar al acestuia nu este la noi, ci la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova. Cei de acolo pot sa va spuna mai multe despre asta”. Marin Covei nu este la prima verificare de acest fel. In urma accidentului pe care l-a provocat in dimineata zilei de 9 februarie 2004, fara a avea permis de conducere, trei persoane ajungand in stare grava la spital, Iustin Covei a fost… scos de sub urmarire penala de catre Parchetul Judecatoriei Craiova. Asta in ciuda faptului ca Marin Covei l-a implicat in scandal pe seful Politiei Rutiere Craiova, subcomisarul Dumitru Paraschiv, acesta fiind destituit a doua zi tocmai din aceasta cauza. Un magistrat-inspector al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a descins la Craiova tot in urma mediatizarii cazului, a constatat ca anchetatorii craioveni care au dispus scoaterea de sub urmarirea penala a lui Iustin Covei au gresit, iar dosarul a fost returnat la Parchetul Tribunalului Dolj. Tot atunci, acelasi procuror-inspector a descoperit si alte lucruri in neregula in cazul Covei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă