11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCS Tomis, la un pas de desfiinţare

CS Tomis, la un pas de desfiinţare

Finanţatorul echipei de pe litoral nu mai are bani pentru a mai susţine echipa, viitorul grupării constănţene fiind pus sub semnul întrebării.

 

Cu o tradiţie de 29 de ani în spate, echipa de handbal feminin CS Tomis Constanţa a dat handbalului românesc nume mari, precum Lena Frîncu, Elisabeta Roşu, Larisa Cazacu, Georgeta Lăcustă, Viorica Ionică, Simona Iovănescu, Corina Şchiopu, Mădălina Straton, Ionela Stanca sau Mihaela Pîrîianu.

Din păcate pentru gruparea de la malul mării, criza a lovit în plin echipa şi viitorul acesteia este cât se poate de incert. Patronul, preşedintele şi totodată finanţatorul formaţiei, Gheorghe Slabu, nu a reuşit să îşi apropie sprijinul financiar, nici al autorităţilor locale constănţene şi nici al altor iubitori de sport, aşa că CS Tomis se confruntă cu serioase probleme financiare.

Salariile jucătoarelor nu au mai fost plătite de mai bine de cinci luni, iar acum se vorbeşte şi de lipsa banilor pentru deplasări sau organizarea jocurilor de pe teren propriu.

„Am încercat din răsputeri să aduc la echipă oameni iubitori de handbal care să ne ajute financiar, însă a fost în zadar. Nu mai sunt bani, iar acest lucru poate duce la destrămarea echipei. Eu, singur, nu mai am puterea financiară de a susţine echipa”, a declarat Gheorghe Slabu.

Din cauza problemelor financiare, mai multe jucătoare au depus memorii pentru a deveni libere de contract.

Ca şi cum acest lucru nu era de ajuns, Andreea Tîlvîc, una din cele mai bune jucătoare ale echipei de pe litoral, este însărcinată şi nu va mai putea evolua pentru CS Tomis.

În aceste condiţii, chiar dacă situaţia financiară se va rezolva în cele din urmă, este greu de crezut că CS Tomis se va mai putea lupta pentru locurile fruntaşe aşa cum a făcut-o până acum.

Gruparea constănţeană va juca duminică împotriva celor de la Rulmentul Braşov, pe teren propriu, iar acest joc poate fi cântecul de lebădă al echipei.

Calificarea în Cupa Cupelor, incertă

După doi ani de pauză, CS Tomis a reuşit să se califice din nou în cupele europene, graţie locului trei ocupat în campionat în sezonul trecut. Echipa de pe litoral a ajuns până în optimile Cupei Cupelor, în care trebuie să întâlnească, la finele săptămânii viitoare, echipa rusă Rostov-Don. Ambele meciuri ale dublei urmează a se disputa în Rusia, însă deplasarea până acolo este costisitoare. Acest lucru face ca echipa de pe litoral să fie pusă în poziţia de a pierde calificarea prin
neprezentare.

Cele mai citite

Andres Iniesta se retrage din fotbal la 40 de ani!

Legendarul mijlocaș al Barcelonei, Andres Iniesta, își va anunța retragerea oficială din fotbalul profesionist pe 8 octombrie, la vârsta de 40 de ani. După o...

Andrei Rațiu, desemnat cel mai rapid jucător al lunii în La Liga!

Andrei Rațiu se află într-o formă excelentă în tricoul celor de la Rayo Vallecano, unde a reușit să impresioneze atât prin performanțele sale ofensive,...

Arbitrii români delegați pentru meciuri din Europa League!

Marian Barbu și Horațiu Feșnic au fost desemnați să arbitreze meciuri importante în această săptămână în cadrul UEFA Europa League. Doi dintre cei mai apreciați...
Ultima oră
Pe aceeași temă