13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCrucea Roșie va livra ajutoare în Yemen

Crucea Roșie va livra ajutoare în Yemen

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a primit aprobarea din partea coaliției militare din Arabia Saudită să distribuie medicamente vitale și să trimită lucrători umanitari în Yemen, a declarat, duminică,  o purtătoare de cuvânt a CICR,, informează Agerpres.

“Am primit permisiunea din partea coaliției pentru două avioane pentru moment: unul cu ajutoare și unul cu lucrători umanitari”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Sitara Jabeen, relatează Reuters.

Crucea Roșie a negociat timp de aproape o săptămână să primească acceptul de a livra ajutoare umanitare în Yemen, unde de 11 zile au loc atacuri aeriene ale coaliției arabe, care controlează acum porturile și spațiul aerian din această țară.

Crucea Roșie speră că avioanele vor putea ateriza luni în capitala Sanaa.

Rusia a înaintat sâmbătă Consiliului de Securitatea al ONU un proiect de rezoluție în care cerea suspendarea temporară a raidurilor aeriene, în solicitare fiind invocată situația umanitară critică provocată de confruntările armate, potrivit AFP.

Campania de atacuri aeriene lansată la 26 martie de Arabia Saudită și aliații săi arabi a încetinit avansul combatanților șiiți houthi, fideli fostului președinte Ali Abdallah Saleh și sprijiniți de Iran, care au cucerit o mare parte a Yemenului, inclusiv capitala Sanaa.

Potrivit ultimului bilanț al victimelor comunicat joi de ONU, luptele s-au soldat cu peste 500 de morți și 1.700 de răniți.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă