7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCrucea Roșie va livra ajutoare în Yemen

Crucea Roșie va livra ajutoare în Yemen

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a primit aprobarea din partea coaliției militare din Arabia Saudită să distribuie medicamente vitale și să trimită lucrători umanitari în Yemen, a declarat, duminică,  o purtătoare de cuvânt a CICR,, informează Agerpres.

“Am primit permisiunea din partea coaliției pentru două avioane pentru moment: unul cu ajutoare și unul cu lucrători umanitari”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Sitara Jabeen, relatează Reuters.

Crucea Roșie a negociat timp de aproape o săptămână să primească acceptul de a livra ajutoare umanitare în Yemen, unde de 11 zile au loc atacuri aeriene ale coaliției arabe, care controlează acum porturile și spațiul aerian din această țară.

Crucea Roșie speră că avioanele vor putea ateriza luni în capitala Sanaa.

Rusia a înaintat sâmbătă Consiliului de Securitatea al ONU un proiect de rezoluție în care cerea suspendarea temporară a raidurilor aeriene, în solicitare fiind invocată situația umanitară critică provocată de confruntările armate, potrivit AFP.

Campania de atacuri aeriene lansată la 26 martie de Arabia Saudită și aliații săi arabi a încetinit avansul combatanților șiiți houthi, fideli fostului președinte Ali Abdallah Saleh și sprijiniți de Iran, care au cucerit o mare parte a Yemenului, inclusiv capitala Sanaa.

Potrivit ultimului bilanț al victimelor comunicat joi de ONU, luptele s-au soldat cu peste 500 de morți și 1.700 de răniți.

Cele mai citite

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă