8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. Rusia a transmis SUA planul privind arsenalul chimic sirian

CRIZA SIRIA. Rusia a transmis SUA planul privind arsenalul chimic sirian

Rusia a transmis Statelor Unite planul de plasare sub control internaţional a arsenalului chimic sirian, iar dosarul va fi discutat la Geneva de şefii diplomaţiilor celor două ţări, afirmă surse oficiale citate de presa rusă, relatează AFP, conform Mediafax.

Citeşte şi CRIZA SIRIA: Regimul Assad, disensiuni cu Rusia pentru distrugerea arsenalului chimic

“Am transmis americanilor planul de plasare sub control internaţional a armamentului chimic din Siria. Vom discuta acest dosar la Geneva”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe.

 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi secretarul american de Stat, John Kerry, se vor întâlni la Geneva joi după-amiază.

O sursă rusă la Geneva a anunţat că această întâlnire ar putea să dureze mai multe zile, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

“Întâlnirea urmează să înceapă joi şi să se încheie vineri, dar ea ar putea fi prelungită până sâmbătă”, a anunţat această sursă.

Citeşte şi CRIZA SIRIA. ONU denunţă într-un raport CRIME împotriva umanităţii şi crime de război comise în Siria

Rusia a anunţat că a propus Siriei să-şi plaseze arsenalul chimic sub control internaţional şi să-l distrugă, o propunere pe care Damascul a acceptat-o marţi.

Lavrov are “idei interesante privind mijloacele prin care am putea ajunge la aceasta”, a afirmat miercuri John Kerry, în cadrul unui forum, adăugând că “dacă noi, într-adevăr, putem securiza toate armele chimice din Siria prin această soluţie, acesta va fi mijlocul preferabil”.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă