18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. ONU denunţă într-un raport CRIME împotriva umanităţii şi crime de...

CRIZA SIRIA. ONU denunţă într-un raport CRIME împotriva umanităţii şi crime de război comise în Siria

Comisia mandatată de ONU să ancheteze infracţiuni în domeniul drepturilor omului în Siria denunţă în ultimul său raport “crime împotriva umanităţii” comise de către forţele guvernamentale şi “crime de război” comise de către opoziţia armată, informează Mediafax.

Comisia menţionează, fără să poată confirma, “acuzaţii (…) cu privire la folosirea armelor chimice, în principal de către forţele guvernamentale”. “Pe baza unor elemente probatorii disponibile în prezent, nu a fost posibil să se ajungă la o concluzie în privinţa agenţilor chimici folosiţi, sistemului lor vector sau autorilor acestor acte. Anchetele continuă”, se arată în raport.

“Forţele Guvernului şi ale susţinătorilor săi au continuat să lanseze atacuri generalizate împotriva populaţiei civile, comiţând crime, aplicând tortura, comiţând violuri şi impunând dispariţii cu forţa, considerate crime împotriva umanităţii”, se subliniază în acest raport dat publicităţii miercuri la Geneva.

ONU denunţă totodată “grupări armate antiguvernamentale (care) au comis crime de război, crime, execuţii fără procedura legală, au aplicat tortura, au luat ostatici şi au comis atacuri împotriva unor obiective protejate”.

Comisia de anchetă condusă de patru jurişti internaţionali supune acest raport asupra perioadei 15 mai-15 iulie 2013 Consiliului ONU privind Drepturile Omului, care îl va trimite ulterior Consiliului de Securitate.

Cele mai citite

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...
Ultima oră
Pe aceeași temă