22.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCRIZA REFUGIAศšILOR. Un รฎnalt oficial ungar face acuzaศ›ii dure รฎmpotriva SUA ศ™i...

CRIZA REFUGIAศšILOR. Un รฎnalt oficial ungar face acuzaศ›ii dure รฎmpotriva SUA ศ™i UE

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de cฤƒtre UE a imigranลฃilor, anunลฃฤƒ Laszlo Kover, preลŸedintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul cฤƒ este responsabil de conflictele care au generat refugiaลฃi ลŸi oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul. 

Uniunea Europeanฤƒ trece printr-o profundฤƒ crizฤƒ intelectualฤƒ ลŸi moralฤƒ, generând o crizฤƒ politicฤƒ, afirmฤƒ preลŸedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, subliniind cฤƒ UE reprezintฤƒ "problema", "nu soluลฃia".

Recent, un alt oficial ungar, ministrul de Externe Peter Szijjarto, a fฤƒcut declaraศ›ii dure despre oficiali austrieci. 

Austria poartฤƒ o "campanie de minciuni" împotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaraลฃii "iresponsabile", "nedemne de un lider politic din secolul XXI", a reacลฃionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Austria poartฤƒ de câteva sฤƒptฤƒmâni o campanie de minciuni la adresa Ungariei", a subliniat Peter Szijjarto, convocându-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe.

"Declaraลฃiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI ลŸi îngreuneazฤƒ gฤƒsirea unei soluลฃii la criza refugiaลฃilor", a adฤƒugat ลŸeful diplomaลฃiei ungare.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestioneazฤƒ criza imigranลฃilor, afirmând cฤƒ mฤƒsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistฤƒ, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

"Înghesuirea imigranลฃilor în trenuri, în speranลฃa cฤƒ vor fi duลŸi în altฤƒ parte, aminteลŸte de perioada cea mai sumbrฤƒ a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de naziลŸti în al II-lea Rฤƒzboi Mondial. "Respectarea drepturilor omului în funcลฃie de religie este un lucru inacceptabil", a adฤƒugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban acลฃioneazฤƒ iresponsabil catalogând aceลŸti refugiaลฃi drept imigranลฃi cu motivaลฃie economicฤƒ. Orban practicฤƒ o politicฤƒ vizând descurajarea imigranลฃilor", a adฤƒugat cancelarul social-democrat austriac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigranลฃilor musulmani, avertizând cฤƒ, începând din 15 septembrie, autoritฤƒลฃile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegalฤƒ a frontierelor. Viktor Orban, care a propus mฤƒsuri pentru protejarea prosperitฤƒลฃii Europei ลŸi a "identitฤƒลฃii creลŸtine", a denunลฃat vineri comportamentul imigranลฃilor musulmani care au ocupat Gara centralฤƒ din Budapesta ลŸi au blocat traficul rutier spre Austria. 

 

Cele mai citite

Cรขศ™tigarea pฤƒcii รฎn Ucraina

Dacฤƒ Ucraina doreศ™te sฤƒ adere la UE, va trebui, ca parte a criteriilor de aderare, sฤƒ implementeze aproximativ o sutฤƒ de mii de pagini...

Mircea Lucescu a anunศ›at lotul pentru meciurile cu Cipru ศ™i Lituania! Paศ™canu ศ™i ศ˜ut, surprizele selecศ›ionerului

Selecศ›ionerul echipei naศ›ionale de fotbal a Romรขniei, Mircea Lucescu, a anunศ›at lotul pentru urmฤƒtoarele douฤƒ meciuri din Liga Naศ›iunilor, cu Cipru ศ™i Lituania. Echipa naศ›ionalฤƒ...

OMS aprobฤƒ primul test diagnostic in vitro pentru mpox, sprijinind lupta รฎmpotriva epidemiei

Organizaศ›ia Mondialฤƒ a Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii (OMS) a autorizat vineri utilizarea primului test diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, o mฤƒsurฤƒ esenศ›ialฤƒ รฎn combaterea epidemiei actuale,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ