6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCriza refugiaților pune în gardă Austria. Ce măsuri au fost luate

Criza refugiaților pune în gardă Austria. Ce măsuri au fost luate

UPDATE: O coadă de autovehicule de 20 de kilometri s-a format, luni, pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza controalelor impuse de Austria pentru a combate traficul de persoane, relatează Mediafax.

Citește și: Circulație BLOCATĂ pe o autostradă din Ungaria, în urma controalelor impuse de Austria

———-

Austria a întărit, în cursul serii de duminică, controalele la frontierele estice, ca urmare a descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării, informează Agerpres.

”Vom întreprinde controale pe o perioadă nedeterminată de timp la toate trecerile de frontieră importante din zona de est, verificând toate autovehiculele care ar putea avea ascunzători pentru oameni”, a declarat ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner, la postul de radio ORF. 

Citește și: Criza imigranților. Miniștrii europeni de interne se vor reuni într-un consiliu extraordinar

Primele astfel de puncte de control întărit au început să funcționeze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20:00. 

Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autoritățile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autoritățile austriece, conform site-ului televiziunii publice. 

Citește și: Care este cauza morții celor 71 de refugiați, din camionul găsit în Austria

Din cauza acestor controale, luni dimineață, pe autostrada M1, ce face legătura între Ungaria cu Austria, se formase o coadă pe o distanță de 20 km, după cum relatează MTI, preluată de Reuters.

Un blocaj s-a creat de asemenea pe o șosea secundară spre Austria, a indicat compania națională de drumuri Magyar Kozut. 

În ultimele zile, poliția ungară a reținut 8.792 de imigranți, majoritatea intrați pe la granița cu Serbia, menționează Reuters. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă