11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA REFUGIAȚILOR. Premierul Bavariei, în dezacord cu Angela Merkel

CRIZA REFUGIAȚILOR. Premierul Bavariei, în dezacord cu Angela Merkel

Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), s-a distanţat de poziţia în materie de imigraţie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerând o "eroare" primirea unui volum mare de refugiaţi şi cerând să discute cu premierul Ungariei, Viktor Orban, scrie Mediafax. 

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a estimat că sâmbătă şi duminică în Germania ar putea ajunge 40.000 de refugiaţi, în contextul flexibilităţii afişate de cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate. În contextul în care numărul total al extracomunitarilor veniţi în Germania ar putea atinge 800.000 până la sfârşitul anului, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a ordonat mobilizarea iniţială a 4.000 de militari.

Pe fondul disensiunilor, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), s-a distanţat de politicile Angelei Merkel.

"Decizia primirii refugiaţilor ajunşi în Ungaria este o eroare care ne va ocupa mult timp", a declarat Horst Seehofer într-un interviu acordat Der Spiegel.

"Nu văd să se întrevadă nicio soluţie de oprire a valului de imigranţi", a spus Seehofer.

Premierul landului Bavaria a anunţat că vrea să aibă o întrevedere cu premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, un critic vehement al politicilor Germaniei în materie de imigraţie. "Vreau să am o întrevedere cu domnul Orban pentru găsirea unei soluţii", a spus Seehofer.

La rândul său, Hans-Peter Friedrich, unul dintre liderii CSU şi fost ministru de Interne în Guvernul Angelei Merkel, a apreciat că primirea unui număr atât de mare de refugiaţi reprezintă "o eroare de discernământ fără precedent".

"Printre refugiaţi se pot infiltra terorişti", a avertizat Friedrich.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă