7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialCriză în SUA: Bursa s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel de...

Criză în SUA: Bursa s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel de după 2008

Bursa americană s-a prăbuşit joi la un nivel nemaiatins de aproape trei ani, în contextul scepticismului legat de revenirea economică a SUA şi al temerilor cu privire la criza datoriilor suverane din zona euro, relatează NewsIn.

Indicele Dow Jones a înregistrat o cădere cu peste 500 de puncte, adică 4,3%, valoare înregistrată după ce bursele europene avuseseră la închidere o scădere de peste 3%. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizase anterior în legătură cu extinderea crizei datoriilor suverane.

Din octombrie 2008 indicele Dow Jones nu a mai avut o asemenea coborâre înregistrată pe parcursul unei singure zile, atrage atenţia BBC.

Tot la New York, indicele S&P 500 a căzut cu 4,8%, iar Nasdaq era cu 5% mai jos.

Între timp, indicele Dax de la Frankfurt şi FTSE 100 de la Londra au avut, la rândul lor, cea mai slabă cotaţie din acest an, înregistrând la închidere o scădere de 3,5%, situaţie care reflectă temerile investitorilor legate de o contaminare a Italiei şi Spaniei în criza datoriilor suverane.

Investitorii au preferat să se îndrepte către siguranţa aurului, al cărui preţ a atins un nou record, de 1.677 de dolari uncia.

Cele mai citite

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă