20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCriza in curtea campioanei

Criza in curtea campioanei

» Dupa esecul din Supercupa Romaniei si succesul chinuit de la Buzau, campioana Dinamo a pierdut acasa cu FC Vaslui, iar declaratiile belicoase nu au intarziat sa apara.
» Antrenorul Mircea Rednic a anuntat sanctiuni si si-a criticat dur jucatorii, in timp ce presedintele Nicolae Badea a adoptat un ton mai moderat, fara amenintari.

Campioana Dinamo a fost invinsa acasa, cu scorul de 2-0, de FC Vaslui, in etapa a II-a a Ligii I, moldovenii furnizand astfel prima mare surpriza a sezonului. FC Vaslui a deschis scorul in minutul 49, prin fostul dinamovist Silviu Balace. Dupa un corner de pe dreapta executat de Dorinel Munteanu, mingea a ajuns la coltul lung, iar Balace a impins-o in plasa. Dupa numai trei minute, Temwanjira a scapat pe contraatac pe dreapta, a centrat in fata portii, iar Gheorghiu a marcat cu un sut de la 3 metri, sub transversala.
Accidentarile lui Moti si Pulhac l-au obligat pe Mircea Rednic sa improvizeze in aparare, acolo unde Vali Nastase si Musat au luat locul indisponibililor. Iar Dinamo a avut cele mai mari probleme in sistemul defensiv, ambele goluri fiind marcate in urma unor grave greseli ale aparatorilor campioanei.

Rednic isi critica jucatorii
Antrenorul Mircea Rednic si-a criticat jucatorii pentru faptul ca au intrat prea relaxati pe teren in meciul cu FC Vaslui si a anuntat ca acestia vor fi sanctionati. "Sunt dezamagit de atitudinea jucatorilor, dar principalul vinovat sunt eu. Am avut prea mare incredere in ei si nu am gestionat foarte bine aceasta saptamana. Au dat dovada de relaxare si asta e ceea ce m-a deranjat. Noi suntem spartani, suntem campioni… Asta am fost anul trecut. Anul asta trebuie sa inteleaga ca pornim de la zero si doar simpla prezenta in teren nu rezolva meciul. Se vor schimba multe lucruri la Dinamo", a spus Rednic. "Normal ca vor sanctiuni, s-au pierdut si bani, si puncte. Sper sa ne trezim. Fotbalistii trebuie sa se respecte pe ei si blazonul lui Dinamo. Nu putem sa intram pe teren si sa ne plimbam ca ne cheama asa cum ne cheama", a mai punctat Rednic.
Presedintele CA al FC Dinamo, Nicoale Badea, a spus ca meciul cu FC Vaslui va fi analizat impreuna de conducatorii clubului si de antrenor. "Suntem afectati, e o infrangere pe care nu o asteptam. Suntem la inceput de campionat, iar drumul este lung. Pentru noi sunt importante campionatul si Liga Campionilor, insa mai importante sunt echilibrul si unitatea echipei. Avem un regulament care se aplica oricand. Nu ne plac excesele comportamentale si pecuniare", a spus Badea.

Dorinel Munteanu incurajeaza Dinamo
Antrenorul-jucator al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, crede ca Dinamo isi va reveni din perioada mai grea pe care o traverseaza pana la meciurile cu Lazio Roma. "Sunt bucuros ca am castigat cele trei puncte si, dupa cum am jucat, eu cred ca le-am meritat. Dinamo este Dinamo, acum trece printr-o perioada mai proasta, dar sunt sigur ca isi va reveni pana la meciul cu Lazio pentru ca are jucatori valorosi. In prima repriza nu am jucat foarte bine, dar a doua m-a multumit. Acest rezultat este foarte bun pentru moralul echipei", a spus Munteanu.

» Tehnicianul italian Walter Zenga, prezent la meciul din stefan cel Mare, a declarat ca in opinia sa Dinamo are fotbalisti buni si mentalitatea necesara pentru a face un meci bun cu Lazio Roma, formatie pe care o va intalni in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Am vazut doua echipe care au stat foarte bine pe teren. Dinamo a avut ghinion la fazele fixe. Eu cred ca Romania are acum echipe foarte bune care pot face fata in Liga Campionilor si in Cupa UEFA. Cred ca fotbalul romanesc a crescut foarte mult in ultimul timp. Cu Lazio, meciul incepe de la 0-0. In plus, Dinamo are avantajul ca a inceput deja campionatul. Cred ca Dinamo are fotbalisti buni si mentalitatea necesara pentru a face un meci bun cu Lazio", a spus fostul antrenor al echipelor Steaua si FC National. Walter Zenga a mentionat ca deocamdata este liber de contract, desi a avut mai multe oferte. "Am avut ceva oferte din Portugalia si de la Steaua Rosie Belgrad, dar am avut un proces la FIFA cu arabii pentru ca acolo sunt foarte multi smecheri. Cand e vorba de bani spun ca vorbim noi", a explicat antrenorul italian, care nu a exclus posibilitatea sa revina ca antrenor in Romania.

LAZIO ROMA
» O noua Infrangere
Lazio Roma, adversara echipei Dinamo in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, a fost invinsa, cu scorul de 3-1, de Atletico Madrid, intr-un meci din cadrul turneului amical de la Amsterdam. Golul echipei italiene a fost inscris de Mauri ‘67, in timp ce pentru Atletico, fosta adversara a echipei Gloria Bistrita in finala Cupei UEFA Intertoto, au marcat Braulio ‘39, Luis Garcia ‘66 si Reyes ‘69. Lazio Roma a evoluat in urmatoarea formula: Berni – De Silvestri (Zauri ‘59), Diakite, Cribari (Stendardo ‘75), Kolarov – Ledesma, Manfredini (Pandev ‘46), Mauri, Mudingayi (Firmani ‘56) – Rocchi, Del Nero (Mutarelli ‘61). La meci au asistat aproximativ 20.000 de spectatori. In prima zi a turneului, Lazio Roma fusese invinsa de Arsenal Londra cu 2-1.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă