9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCriza imigranților: Olanda NU recunoaște căsătoriile între minori oficiate în străinătate

Criza imigranților: Olanda NU recunoaște căsătoriile între minori oficiate în străinătate

Căsătoriile între minori, care sunt oficiate în străinătate, nu vor fi recunoscute în Olanda, începând cu 5 decembrie, a anunțat miercuri guvernul olandez, potrivit Agerpres. 

Anunțul Olandei, vine după ce Guvernul a precizat că va modifica legislația cu privire la căsătoriile forțate, pe fondul crizei imigranților. 

”Legea menită să combată căsătoriile forțate prevede că o căsătorie oficiată în străinătate între persoane care nu au 18 ani nu va mai fi recunoscută în Olanda, cu excepția situației în care cei doi soți au împlinit între timp 18 ani”, a explicat guvernul olandez, în paralel cu publicarea legii, miercuri, în Jurnalul Oficial. 

Legislația precedentă fixa limita de vârstă la 15 ani. Orice căsătorie ce implica persoane mai tinere nu era recunoscută din cauza ”evidentei incompatibilități cu ordinea publică din Olanda”, a precizat aceeași sursă.

Potrivit serviciilor olandeze pentru protecția imigranților tineri (NIDOS), recunoașterea căsătoriilor ce implică minori cu vârste sub 15 ani făcea obiectul unei evaluări juridice. ”Aceste căsătorii nu erau aproape niciodată recunoscute”, a subliniat Elsbeth Faber, purtătorul de cuvânt al NIDOS.

Legea vizează, de asemenea, să pună capăt unei prevederi ce îi permitea unui minor să vină după partenerul său marital în cazul în care acesta obține azil în Olanda.

”O fetiță de 12 ani cu un bărbat de 40 de ani nu este o căsătorie, ci un abuz”, a declarat deputata Attje Kuiken, citată de postul de televiziune olandez NOS în septembrie, când legea a fost dezbătută în parlament.

În afara unor situații excepționale, precum sarcina, căsătoria nu este autorizată în Olanda înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă