19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCriza ii lasa pe constanteni fara salarii

Criza ii lasa pe constanteni fara salarii

» Bugetarii constanteni din sistemul sanitar nu si-au mai primit salariile de luni bune.

Angajatii centrului regional de Transfuzii Sanguine din Constanta nu si-au primit sporurile aferente lunii iulie si nici prima de stabilitate din trimestrul II. De asemenea, nu a putut fi aplicata marirea salariala in urma evaluarii din perioada mai–septembrie, la angajatii cu merite, din cauza lipsei fondurilor. In prezent, o asistenta care activeaza la centrul de transfuzii are un salariu de o mie de lei. O alta problema cu care se confrunta unitatea sanitara este lipsa de personal. "Activam cu personal sub 30% fata de normativele Ministerului Sanatatii. Luna aceasta am sistat colectele mobile pentru ca am ramas fara sofer. Speram sa primim o suplimentare pentru a putea sa ne acoperim sporurile si prima de stabilitate", a precizat dr. Alina Dobrota, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine.

 

La Directia de Sanatate Publica, angajatii nu si-au mai primit din luna august sporul de stabilitate si prima de vacanta. "Avem aceasta problema a restantei sporului de stabilitate si a primei de vacanta, insa speram sa rezolvam printr-o suplimentare bugetara. Asteptam luna aceasta un raspuns de la Ministerul Sanatatii pentru a le acorda oamenilor drepturile salariale", a subliniat dr. Constantin Dina, directorul Directiei de Sanatate Publica Constanta.

Probleme de acest gen sunt si la nivelul unitatilor sanitare din judet. In afara de Spitalul Municipal Mangalia, toate celelalte unitati au restante la plata drepturilor salariale si risca sa fie actionate in instanta angajati. "Avem solicitari din partea membrilor de sindicat pentru actionarea in instanta a unitatilor sanitare care nu au acordat drepturile salariale", a declarat Nicolae Manea, presedintele Sanitas Constanta. Ultimatumul dat autoritatilor este 20 noiembrie. Printre unitatile sanitare cu probleme deosebite se numara Spitalul Cernavoda, care nu a acordat tichetele de masa din luna martie, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde sunt restante la al 13-lea salariu si la prima de stabilitate, Spitalul Municipal Medgidia, care nu a acordat tichetele de masa, si Spitalul Harsova, care are restante pe doua luni la tichetele de masa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă