20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCriza fara precedent la Mangalia

Criza fara precedent la Mangalia

» Municipiul Mangalia se confrunta cu o situatie fara precedent, dupa initiativa catorva consilieri locali care incearca blocarea activitatii administrative
a orasului.

Prin declansarea unei campanii de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, trioul de consilieri Minca-Oleniuc-Iorgus sacrifica zeci de mii de mangalioti confruntati si asa cu problemele sociale inerente acestei perioade de criza. Grupul de interese care a stat la putere 12 ani apeleaza la un nou demers prin care incearca paralizarea intregii activitati a orasului. Acesta s-a opus construirii pavilionului de vara pentru pensionari si a pus "frane" proiectului de introducere a gazului metan. De asemenea, grupul a incercat stoparea proiectului de construire a cartierului cu locuinte ieftine pentru tineri, locuinte sociale care nu doar ca ar fi fost vandute la preturi mici mangaliotilor, dar ar fi dat si de lucru multora dintre ei. Primaria a avut si realizari, in ciuda piedicilor puse. "Portul turistic s-a transformat intr-o poarta cu adevarat europeana de intrare in tara noastra si fata orasului se schimba peste tot, incet, dar sigur.

 

Pentru prima oara dupa atata amar de vreme, in urma ambitioaselor campanii declansate de catre primarie, Mangalia a inregistrat, in anumite perioade ale sezonului estival 2009, cel mai mare numar de turisti de pe tot litoralul romanesc", se arata intr-un comunicat trimis de Departamentul mass-media al Primariei Mangalia.

Aceste realizari sunt umbrite si ingreunate de actiunile acestor consilieri, in spatele carora sta Zanfir Iorgus, spun reprezentantii primariei, alaturi de aliatii sai: Paul Foleanu (cercetat penal pentru falsificarea sigiliului Municipiului Mangalia), Viorel Oleniuc (care a renuntat fara nici o mustrare la functia de consilier local pentru a-si pastra postul de manager al Sanatoriului Balnear), Ion Minca (cel mai mare dusman al lui Zanfir Iorgus, care a devenit acum cel mai bun prieten al sau). Primarul Claudiu Tusac spune ca nu va ceda santajului si ca nu va permite blocarea unui intreg oras doar pentru ca unii vor anumite terenuri pe care sa le vanda si sa bage banii in buzunarele de acum golite, intrucat nu mai pot secatui bugetul local.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă