14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialCritici la adresa familiei regale din Arabia Saudită. Care este motivul

Critici la adresa familiei regale din Arabia Saudită. Care este motivul

Un membru al familiei regale din Arabia Saudită a fost criticat, după ce le-a promis autoturisme de lux piloţilor avioanelor de vânătoare care bombardează poziţii ale insurgenţilor din Yemen, informează BBC News online, conform Mediafax.

“În semn de apreciere pentru rolul în această operaţiune, am onoarea de a oferi 100 de maşini Bentley celor 100 de piloţi ai avioanelor de vânătoare saudite”, a scris, pe Twitter, prinţul Al-Waleed bin Talal.

Citește și: Bombardamentele în Yemen au fost reluate

Reacţiile faţă de gestul de generozitate au fost contradictorii. Peste 28.000 de oameni au distribuit mesajul prinţului, iar aproximativ 5.000 l-au apreciat. Dar, în afara Arabiei Saudite, în special în Yemen, propunerea a fost criticată dur.

“100 de maşini Bentley pentru 100 de piloţi care au bombardat Yemenul… Nici măcar o ambulanţă pentru spitalele distruse”, a comentat un utilizator de Twitter.

“Totul se reduce la asta – 100 sau 200 de vieţi luate pentru a primi un Bentley; atât de ieftină este viaţa umană”, a scris ironic un iordanian.

Pe fondul criticilor, prinţul Al-Waleed bin Talal a şters mesajul cu oferta.

La începutul acestei săptămâni, Arabia Saudită a anunţat încheierea primei etape a campaniei militare internaţionale împotriva insurgenţilor huthi din Yemen.

Citește și: Rebelii șiiți din Yemen avansează spre Aden

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează de peste o lună raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi din Yemen. A doua etapă a operaţiunii a început în urmă cu câteva zile.

Cele mai citite

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă