12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialCritici dure la adresa politicii cancelarului Angela Merkel față de migranți

Critici dure la adresa politicii cancelarului Angela Merkel față de migranți

Președintele ceh Milos Zeman – cunoscut pentru pozițiile sale împotriva migranților – a criticat virulent duminică politica mâinii întinse refugiaților, promovată de cancelarul german Angela Merkel, calificând-o drept "lipsită de sens", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Angela Merkel și-a apărat chiar joi politica în domeniul migrației, după două atacuri comise în țara sa de către refugiați, reafirmându-și lozinca "Putem face acest lucru", lansată la sfârșitul verii 2015, anul în care Germania a primit mai mult de un milion de refugiați. "Există o tendință în rândul politicienilor să persevereze în declarațiile lor chiar dacă faptele probează contrariul opiniilor lor", a declarat Zeman, într-un interviu difuzat în direct de site-ul internet al tabloidului Blesk (www.blesk.cz). 

"Cancelarul, cred, trebuie să-și schimbe opinia. Ea ar trebui să recunoască faptul că 'Wilkommenskultur' (cultura lui bine ai venit) s-a dovedit lipsită de sens și că Germania nu este în măsură să absoarbă un număr atât de mare de refugiați, mai ales în cazul în care există jihadiști printre ei", a afirmat șeful statului ceh. "Soluția constă în deportările celor care nu au obținut azil", a insistat președintele Zeman, pronunțându-se de asemenea pentru deportarea "imamilor fanatici care seamănă ura în moschei". 

Președintele ceh a pledat totodată pentru o liberalizare a portului de armă și instituirea unei "protecții active la frontierele" Republicii Cehe. "Granița poate fi protejată de către armată, poliție și o supraveghere electronică. În caz de necesitate, deci, în cazul unui mare val de migranți, nu m-aș opune ridicării unui gard la frontieră", a declarat Zeman, care calificase în trecut actualul val de migrație drept o "invazie organizată". 

În același interviu, Milos Zeman a declarat că 15.000 de terorișit islamiști s-ar afla în prezent în Europa, pledând împotriva migrației ilegale, după cum relatează canalul de știri rusesc Vesti. Cehia va aloca 4, 4 milioane de dolari doar pentru securizarea obiectivelor principale din Praga, precum gara feroviară și metroul. 

Cele mai citite

Liderii PSD și PNL s-au dus la președintele Iohannis, înainte de ședința Coaliției

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, s-au dus la Palatul Cotroceni pentru a avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea celor...

Kylian Mbappe își aduce și fratele la Real Madrid

Ethan Mbappe, fratele mai mic al căpitanului echipei naționale a Franței, Kylian Mbappe, va semna la rândul său în această vară cu Real Madrid. Conform...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă