8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCritică: Premierul malaezian a jucat golf cu Obama în timpul inundațiilor

Critică: Premierul malaezian a jucat golf cu Obama în timpul inundațiilor

Premierul malaezian Najib Razak a fost criticat pentru că a jucat golf cu preşedintele american Barack Obama, în timp ce peste 100.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Malaezia din cauza inundaţiilor, relatează Mediafax, care citează AFP.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în cele mai grave inundaţii din ultimele decenii, iar serviciile meteorologice anunţă noi ploi în regiunile din sudul Malaeziei.

Aproximativ o sută de turişti străini, printre care şi români, aflaţi în vacanţă în complexul hotelier Mutiara Taman Negara, izolat în junglă şi situat în apropierea fluviului Sungai Tembeling, ale cărui ape s-au revărsat, au fost salvaţi şi transportaţi la un centru de ajutor.

Guvernul acestei ţări din Asia de sud-est a fost criticat pentru că nu a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de inundaţii de câteva săptămâni, iar premierul Najib Razak a fost de asemenea vizat de critici după ce presa a publicat fotografii în care poate fi văzut jucând golf în Hawaii cu Barack Obama.

Numeroşi observatori se întrebau de ce Najib nu este în Malaezia şi încearcă să gestioneze criza de la distanţă publicând mesaje pe contul său de Facebook. Într-un mesaj el face apel la echipele de intervenţie să îşi intensifice eforturile pentru a ajunge în zonele sinistrate, în vederea aprovizionării populaţiei cu apă şi alimente, mai scrie Mediafax.

Însă vicepremierul Muhyiddin Yassin a declarat pentru cotidianul New Strait Times că Najib "are nevoie de o pauză" şi că Guvernul a răspuns în mod adecvat evenimentelor. "Ne confruntăm cu inundaţii în fiecare an, dar acestea sunt cele mai grave din ţară din ultimii 30 de ani".

Cele mai citite

Crazy-Deals.ro: Ghidul Tău pentru Shopping Online Inteligent cu peste 190 coduri de reducere exclusive

În era digitală, shoppingul online a devenit nu doar o comoditate, dar și o artă. Pe Crazy-Deals.ro, arta chilipirurilor se transformă în realitate, oferindu-ți...

Polonia ar putea lua măsura unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia

Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia...

Tendințe în creditare: de ce românii contractează tot mai mult împrumuturi online

Volumul creditelor nebancare acordate populației a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 12 ani, ajungând de la 800 de milioane de euro în 2011...
Ultima oră
Pe aceeași temă