17.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialCristian Parvulescu: Ne trebuie lustratie

Cristian Parvulescu: Ne trebuie lustratie

Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat, astazi, la cursurile Scolii politice anuale „Gheorghe Bratianu” de la Sighetu-Marmatiei, ca lustratia este necesara pentru a nu mai repeta greselile trecutului, insa este nevoie de o lege acceptabila, transmite Rompres.

„Lustratia inseamna purificare, iar purificarea presupune in primul rand educatie. Asta inseamna ca e nevoie de o lustratie cu viziune liberala”, a sustinut presedintele Asociatiei Pro Democratia (APD), Cristian Parvulescu.

Analistul le-a explicat tinerilor necesitatea lustratiei in Romania si le-a spus ca rolul lor este acela de a convinge electoratul de acest fapt.

„Ceea ce nu se face in Romania este o analiza critica a comunismului. Comunismul ii lasa indiferenti pe liderii politici. Dar voi trebuie sa-i convingeti pe oameni ca aceasta lustratie este absolut necesara pentru ca romanii sa ajunga la acele obiective pe care si le-au propus: prosperitate, siguranta etc.”, a afirmat presedintele APD.

Totodata, Cristian Parvulescu s-a declarat uimit de faptul ca tinerii manifesta „un comportament antidemocratic si cocheteaza cu fascismul”.

„Tinerii sunt profund antidemocrati. Ceea ce inseamna ca ultimii 17 ani au trecut degeaba. Tinerii inteleg ca lustratia este o mare oportunitate de a face curatenie, de a-i da la o parte pe cei de 45 de ani. Generatia tanara cocheteaza cu fascismul intr-o maniera ingrijoratoare”, a apreciat Parvulescu.

Referindu-se la cazurile persoanelor publice care au primit verdict de politie politica din partea CNSAS, liderul APD a mentionat ca, desi ziaristul Carol Sebastian a fost obligat sa semneze un angajament cu securitatea, el a fost dat afara din presa, insa informatorii au ramas. In acest sens, el l-a dat ca exemplu pe directorul cotidianului Ziua, Sorin Rosca Stanescu, pe care l-a criticat pentru aprecierile facute la adresa propriului sau trecut.

„Sorin Rosca Stanescu ne spune ca domnia-sa a fost patriot si eu nu stiu ca securitatea sa fi fost patrioata”, a apreciat analistul politic.

Pe de alta parte, Cristian Parvulescu a declarat ca „amanarea pentru toamna a legii lustratiei inseamna, de fapt, abandonarea proiectului privind legea lustratiei”.

„Niciun partid romanesc nu are curajul minim de a vota legea lustratiei in forma actuala, asumandu-si eventual riscul de a fi respinsa de Curtea Constitutionala. Se tem ca ar putea sa treaca si ca foarte multi dintre liderii lor ar putea fi impiedicati sa mai candideze la alegerile din 2008”, a concluzionat Parvulescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Planșeul Unirii, ping-pong între primării

Primarul sectorului 4 a anunțat că cedează Primăriei Generale a Capitalei, administrarea planșeului Unirii Primarul sectorului 4, Daniel Băluță a transmis, într-o postare, că...

Decret privind Codul vamal, semnat de președintele Iohannis

Președintele Iohannis a mai semnat și decretul de eliberare din funcție a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara Președintele României, Klaus...

Optimizează spațiul și confortul casei tale cu mobilierul multifuncțional

Când vine vorba de spații optimizate și confortabile, pe primul loc vor fi mereu piesele de mobilier multifuncționale.  În prezent, majoritatea locuințelor dispun de spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă