7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialCristian Cioacă va fi cercetat în continuare în arest

Cristian Cioacă va fi cercetat în continuare în arest

Cristian Cioacă va fi cercetat în continuare în detenţie, după ce instanţa Tribunalului Bucureşti i-a respins, vineri, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu, potrivit Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a judecat vineri cererea făcută de avocata lui Cristian Cioacă prin care a solicitat eliberarea acestuia din arest şi instituirea interdicţiei de a părăsi ţara sau localitatea.

Întrebat în timpul şedinţei de judecată de ce pereţii unei camere au mai multe straturi de var decât ceilalţi, Cristian Cioacă a spus că în respectiva cameră vopseaua de pe pereţi era scorojită din cauză că acel perete era comun cu cel de la baie şi s-au produs infiltraţii şi umezeală.

Întrebat în legătură cu hainele găsite de către anchetatori la momentul căutărilor, Cioacă nu a putut da un răspuns concret judecătorului, arătând că nu ştie în ce împrejurări au ajuns acele obiecte în pădure.

Cioacă a mai spus că probele din dosarul în care este acuzat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu sunt fabricate. Întrebat de către judecător cine fabrică aceste probe, Cioacă a spus că nu ştie.

După deliberări, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Cristian Cioacă, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tot vineri, un judecător al Tribunalului Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea procurorilor Parchetului instanţei supreme de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării în cazul lui Cioacă.

Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, este arestat din 5 decembrie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de vară de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă