19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCristi Puiu, in juriul sectiunii "Un Certain Regard" - Cannes 2007

Cristi Puiu, in juriul sectiunii „Un Certain Regard” – Cannes 2007

Regizorul Cristi Puiu va face parte din juriul sectiunii "Un Certain Regard" a celei de-a 60-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes, care se va desfasura intre 16 si 27 mai. Juriul din acest an va fi prezidat de regizoarea franceza Pascale Ferran (distinsa in aceasta primavara cu Premiul Cesar pentru Cel mai bun film, pentru pelicula "Lady Chatterley").

 

Regizorul Cristi Puiu a spus pentru NewsIn ca participarea sa in juriul sectiunii "Un Certain Regard" la Cannes "inseamna, in primul rand, o recunoastere, o confirmare si nu a cineastului, nu a mea, ci a cinematografiei romane, ceea ce inseamna mai mult decat o confirmare a celui care este invitat sa faca parte din juriu. Inseamna ca cinematografia romana incepe sa fie importanta pentru cei de la Cannes."

 

Anul trecut, actrita Dorotheea Petre a obtinut premiul pentru interpretare feminina la sectiunea "Un Certain Regard", cu rolul din filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", iar Cristi Puiu a castigat premiul sectiunii in 2005, cu filmul "Moartea domnului Lazarescu".

 

La aceasta sectiune, trofeele din acest an vor fi acordate pe 26 mai, cu o zi inaintea inchiderii festivalului.

 

Cristi Puiu a mentionat ca editia din acest an este una foarte importanta si ca este foarte curios sa vada ce filme romanesti vor fi selectate in sectiunea "Un Certain Regard".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă