16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCristi Boboc, campion universitar al Constanţei

Cristi Boboc, campion universitar al Constanţei

Un drum istovitor de aproape opt ore, doar câteva ore de somn înainte de concurs, o pistă tare ca betonul, dar o concurenţă subţire, asta a însemnat Campionatul Naţional universitar pentru Cristi Boboc, „bobocul” de la Universitatea Ovidius şi CS Farul devenit campion. A sărit prost şi a avut nevoie de doar două încercări pentru a se impune, dar s-a revanşat a doua zi când a obţinut o medalie de agint la lungime, probă unde s-a înscris de plăcere şi pe care a fost cât pe ce s-o câştige. Ca „recoltă”, concursul a fost excelent, ca rezultate însă, a fost o cruntă dezamăgire.

„Foarte, foarte slab”

Săptămâna trecută, la prima etapă a CN de Atletism, Cristi Boboc a făcut furori. Cu 15.75, atletul de la CS Farul a surprins pe toată lumea şi a terminat după favoriţii Oprea şi Baciu, dar înaintea lui Dăianu, coechipier la club şi rival în perioada imediată. La Bacău însă, Boboc a regresat, iar asta a adus nemulţumirea antrenoarei, care nu l-a putut însoţi, dar care aştepta mult mai mult de la elevul său.

„A sărit foarte foarte slab şi sunt total nemulţumită de rezultat. Nu mă încântă medalia pentru că a fost un concurs foarte… aerisit, ca să nu folosesc alt termen, şi vroiam să văd o săritură apropiată de cea de la Bucureşti, dar n-a fost cazul. Cristi mi-a explicat cam care au fost problemele la acest concurs şi i-am acceptat varianta, dar va trebui să muncească foarte mult pentru a reuşi să mă împace”, ne-a spus, ieri, anrenoarea Niculina Chiricuţă.

De fapt, Boboc, la fel ca ceilalţi patru sportivi constănţeni care au mers la Bacău, a trebuit să suporte un drum istovitor cu autocarul, drum care a durat aproape 9 ore, care a început după-amiaza şi s-a terminat la ora 4.00 dimineaţa, în condiţiile în care concursul a fost programat la ora 12.00. Ca tacâmul să fie complet, sala din Bacău beneficiază de o pistă extrem de tare, astfel că sportivii efectiv au sărit doar cât a fost nevoie pentru a-şi asigura rezultatele şi nu au mai dorit să rişte accidentări.

„La picioare refacerea se face cel mai greu, iar un asemenea drum a însemnat o încercare deosebit de grea. Din acest motiv nici n-a mai sărit după ce şi-a asigurat victoria, pentru că pista foarte tare şi oboseala acumulată puteau duce la o accidentare nedorită într-un sezon care se vrea de tranziţie pentru Cristi. Are concursuri puţine şi o luptă cu el însuşi, din care sunt însă sigură că va ieşi învingător”, ne-a explicat antrenoarea.

Astfel, Boboc vizează o săritură de psete 16.00 metri în acest an, când el concurează la tineret, iar competiţiile sunt puţine. Nesiguranţa legată de organizarea Jocurilor Universitare în luna noiembrie comprimă şi mai mult programul lui Cristi Boboc, obligat să tragă tare doar să-şi îmbunătăţească performanţele. Din această cauză el a şi participat la proba de lungime, unde a terminat pe locul 2 cu o săritură de 7.00 metri, la doar trei centimetri de locul 3.

„A fost plăcerea lui şi l-am lăsat să participe, mai ales că a putut să sară de mai multe ori, condiţiile fiind ceva mai bune decât la proba precedentă. Putea să şi câştige, dar putea să şi termine pe locul 3, numai că stilul este complet diferit faţă de triplu şi nu vom merge înainte cu ambele probe”, a completat antrenoarea.

Mediocritate

Pe lângă Boboc, la CN universitar au mai participat alţi patru sportivi constănţeni, toţi reprezentând Universitatea Ovidius. Alina Duman a terminat pe locul 4 la proba de 60 de metri, Dragoş Sbarcea, locul 4 la triplusalt, Mădălin Toma, locul 4 la 5 km marş şi George Moroşan locul 8 la 400 de metri. Rezultatele unt slabe, în condiţiile în care concursul a fost unul fără nume grele, dar şi cei patru sportivi au călătorit în aceleaşi condiţii grele ca Boboc, astfel că performanţele lor au fost în regres. Mai grav este că peste două săptămâni are loc ultima etapă a Campionatului Naţional de seniori şi tineret, concurs la care toată lumea trebuie să se apropie de vârful de formă pentru a ataca apoi medaliile.

 VICTORIE. Scanghel s-a impus uşor

Tot la finalul săptămânii trecute a avut loc la Bucureşti şi prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Juniori II, competiţie la care Constanţa a fost reprezentată de numai trei sportivi. Ca de fiecare dată, Valentin Scanghel s-a impus uşor în proba sa favorită, triplu salt, dar puştiul minune a avut o performanţă extrem de slabă, „scuzabilă” doar prin faptul că a fost primul concurs oficial al anului. Astfel, constăţeanul a sărit 14.31 metri din a doua încercare şi a ratat apoi trei dintre următoarele patru încercări, în cursa pentru o săritură de 15.00 metri. În acelaşi concurs, Nicoleta Puşcuţă a terminat pe locul 4 la triplusalt şi 6 la 400 de metri, iar Andreea Bobic a fost a 8-a la 60 de metri.  

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă