25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCrin Antonescu: PNL ar putea intra la guvernare daca va avea premierul

Crin Antonescu: PNL ar putea intra la guvernare daca va avea premierul

PNL ar putea incepe discutii pentru formarea unui guvern cu conditia ca premierul sa fie un liberal, a declarat Crin Antonescu la Radio Guerrilla, citat de Realitatea.net.

Liberalii ar putea sa intre la guvernare alaturi de pedelisti daca primul-ministru va fi numit din randul PNL. Declaratia a fost facuta in aceasta dimineata de presedintele PNL Crin Antonescu la Radio Guerrilla. "Singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situatia in care PNL detine pozitia de premier. Asta ca sa putem discuta. Nu spun ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea cu PD-L asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si in cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia", a spus Crin Antonescu la Radio Guerrilla.

Luni, liberalii pareau nehotarati ce strategie sa adopte. Calin Popescu Tariceanu a spus luni inainte de sedinta Biroului Politic Central ca doar proiectul Johannis  i-a condus catre o colaborare cu PSD. Pe de alta parte, Crin Antonescu, sustinut de Ludovic Orban si Norica Nicolai excludeau orice colaborare cu PD-L si sustineau continuarea colaborarii cu PSD. Dupa intalnirea de ieri a liberalilor, Orban a dezvaluit sa Traian Basescu l-a sunat pe Calin Popescu Tariceanu.

Ziarele de astazi scriu fostul premier Calin Popescu Tariceanu s-a inteles cu Traian Basescu asupra unei eventuale intrari a liberalilor la guvernare. Din nou, pe piata politica, a aparut numele lui Mugur Isarescu, ca posibil premier, mai scriu jurnalistii astazi.

Inainte de turul al doilea al prezidentialelor Traian Basescu a spus ca, in cazul castigarii alegerilor, ar dori sa nominalizeze un premier "pe placul PNL". Cu numai cateva zile inainte de alegeri, Ghoerghe Flutur a facut un apel la liberali ca, duminica dupa anuntarea rezultatelor partiale, sa vina la discutii pentru formarea unui guvern.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă