20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Crimson Night" - o alternativa la muzica electronica

„Crimson Night” – o alternativa la muzica electronica

Serile industrial, electro, darkwave sau gothic propun un nou concept in Clubul Hand pentru publicul din Iasi, concept care este foarte apreciat in cluburile underground din Vest si care va incanta weekendurile de iulie.

"O alternativa intunecata la «scena electronica»", astfel este descris proiectul "Crimson Night" de catre George D. Stanciulescu, fondatorul si compozitorul "Ad Ombra", dar si de catre Razvan Petrescu (Satyr), fondatorul si compozitorul "Eklipse". "Sunt primele manifestari de promovare in Iasi pentru acest gen de muzica si, din cate stiu eu, in toata Moldova.

Ce am facut noi este un concept care este foarte bine receptat de multi ani in cluburile underground din Occident", a precizat George Stanciulescu inaintea primei reprezentatii. Numele proiectului a fost dezvoltat de Satyr, "din pasiunea sa pentru albumul «Crimson» de la Edge of Sanity". Cei care au lansat "Crimson Night" in 2007 sunt, alaturi de cei doi mentionati anterior, Ionut Niculescu si Karsten Hamre, de la Penitent.

 

Anul acesta s-a optat pentru formula mai restransa, in trei, George si Razvan evoluand alaturi de stefan Leon Orzu. Prin intermediul celor trei tineri, serile tematice ofera posibilitatea de a "explora cu predilectie o zona muzicala, in speta gothic – electro, apoi darkwave – harsh EBM, apoi dark ambient – neoclassical". "Ne-am reintors acum pentru a oferi cate putin din fiecare, intr-o varianta mai domestica sa spunem, mai intima si apropiata de public", a adaugat George Stanciulescu. Accentul in aceasta muzica se pune pe elitism, selectivitate, complexitate, calitate si arta de dragul artei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă