4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialCresteri moderate

Cresteri moderate

Bursa de Valori Bucuresti a recuperat pierderile din sedinta de tranzactionare din ziua precedenta si a castigat 1% in sedinta de ieri. Un singur emitent, Petrom, a reusit sa genereze tranzactii de peste un milion de lei, in timp ce cotatia a urcat 3%. Au castigat aproape 5% actiunile Biofarm, in timp ce problemele de la combinatul din Slobozia au coborat pretul unui titlu Amonil cu 6%. Bursa a debutat ieri pe crestere, impulsionata de aprecierile de pe pietele americane. Volatilitatea a fost insa destul de redusa pe o lichiditate modesta, de sub doua milioane de euro, potrivit The Money Channel. Indicile BET-FI a fost in debut lider la cresteri, dar a inchis in ton cu restul pietei, cu 1,2% mai sus. Dintre SIF-uri, mai mult a urcat cotatia SIF Transilvania – aproape 2%. S-au remarcat pozitiv in piata, inca din debut, actiunile Biofarm.

 

Batalia dintre SIF Banat Crisana si SIF Oltenia pe actiunile companiei farmaceutice a sporit rulajele, dar si variatiile inregistrate de cotatia Biofarm de la inceputul lunii mai. In ultima sedinta, detinatorii de titluri Biofarm au castigat peste 5%. Au fost pe plus si investitorii in titluri Petrom. Cotatia a inchis la maximul zilei, la 23,7 bani, cu un castig de 3%. La polul opus, vanzatorii au coborat cotatia Amonil cu aproape 6%, pe un volum de 5,5 mil de actiuni. Titlurile au debutat pe plus, desi, inainte de deschiderea sedintei, combinatul chimic a anuntat ca este somat sa achite datorii de 58 mil. lei si risca executarea silita.

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă