21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCreste plafonul pentru medicamentele compensate

Creste plafonul pentru medicamentele compensate

Guvernul a decis majorarea cu 100 de lei a plafonului veniturilor pana la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%, a anuntat premierul Emil Boc, miercuri. Ca urmare a acestei masuri, numarul beneficiarilor acestor medicamente creste cu 550.000.
"Am extins posibilitatea de acordare a medicamentelor compensate in proportie de 90% pentru pensionari, am extins plafonul de la 600 la 700 de lei. Toti pensionarii care au o pensie de pana la 700 de lei si nu de pana la 600 de lei, cum era pana acum, vor putea beneficia de medicamente compensate in proportie de 90%, asa cum ministrul Bazac a propus Guvernului", a spus Boc.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat ca majorarea plafonului va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2009. Bazac a explicat ca masura a fost posibila ca urmare a noii politici aplicate de Guvern in domeniul preturilor la medicamente, "astfel incat la 1 aprilie Romania ajuns sa aiba cel mai scazut pret la medicamente din Uniunea Europeana". "Odata cu reducerea pretului, am constat ca sumele pe care initial le aveam alocate pentru acest program (de compensare a medicamentelor) au fost mai mari, iar atunci cand am facut reducerea pretului la medicamente, am promis ca nu vom transfera banii rezultati din economie la alte programe, ci vom trata mai multi pacienti", a mai spus Bazac.
"Este si o masura sociala, care vine intr-un moment important de criza iar, pe de alta parte, alaturi de cele 3 milioane de pensionari care beneficiau de compensate pana la 600 de lei mai putem adauga inca 550.000 de pensionari", a adaugat ministrul Sanatatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă