20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCrăciunul, sărbătorit fără excese

Crăciunul, sărbătorit fără excese

Crăciunul din 2011 a fost sărbătorit de gălăţeni cu mai multă cumpătare decât în anii tre-cuţi, fapt dovedit şi de numărul intervenţiilor echipajelor de la Ambulanţă, care nu a depăşit media unei zile obişnuite.

A fost înregistrată o scădere a cazurilor specifice zilelor lucrătoare, de la accidente casnice la afecţiuni cronice, dar a crescut numărul gălăţenilor „îmbolnăviţi” de excesele alcoolice şi culinare. Potrivit statisticii Dispeceratului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, a fost înregistrată o creştere a cazurilor de intoxicaţie alcoolică, în prima zi de Crăciun şi în prima parte a zilei de ieri fiind înregistrate 12 cazuri de intoxicaţie alcoolică şi unul de comă alcoolică.

La acestea se adaugă trei cazuri în care echipajele de la SMURD au intervenit pentru ridicarea unor persoane cu intoxicaţie alcoolică, căzute pe stradă. Medicii de la Ambulanţă s-au mai confruntat şi cu o creştere a numărului cazurilor de colici, ca urmare a exceselor culinare şi decompensări ale persoanelor ce suferă de afecţiuni cardiovasculare.

În Constanţa, Crăciunul a fost marcat de câteva incidente violente. Chiar pe 25 decembrie, doi bărbaţi din Chirnogeni s-au luat la bătaie, pe fondul consumului de alcool, iar unul dintre ei l-a înţepat pe celălalt cu un briceag în zona lombară, de mai multe ori.

Tot pe 25 decembrie, dar seara, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi bărbaţi i-au sustras unui bătrân, de 77 ani, din loca-litate, o sumă de bani din buzunar, în timp ce se deplasa pe strada Indepen-denţei. Victima a consumat băuturi alcoolice la domiciliul unui cunoscut şi, ajungând în stare de ebrietate, a fost condus la domiciliu de către doi tineri de 18, respectiv 30 de ani, ambii din localitate, „prieteni comuni”.

Aceştia, profitând de faptul că bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate, în timp ce îl ajutau să se deplaseze, i-au sustras din buzunarul de la piept al cămăşii suma de 2.400 lei. Tot în Cernavodă, tot de Crăciun, un bărbat ameţit de alcool s-a bătut cu mai multe persoane. În toate cazurile, conflictele au fost stinse de poliţişti, care au întocmit şi câteva dosare penale.

SOLUŢIE

S-a dublat numărul donatorilor de sânge

Pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun, mulţi gălăţeni au ales să doneze sânge în schimbul celor 7 bonuri de alimente, în valoare de 63 lei. Dacă într-o zi obişnuită se prezentau la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi aproximativ 60 de donatori, în zilele dinaintea Sărbătorilor de Iarnă au trecut pragul centrului peste peste 100 de persoane zilnic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă