9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialCozi imense la Casa de Pensii si ITM

Cozi imense la Casa de Pensii si ITM

Canicula, transpiratie, nervi, lesinuri. Aceste cuvinte caracterizeaza deplin nebunia care se inregistreaza in fiecare zi la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi si Casa de Pensii. Patronii ieseni s-au calcat in picioare pentru a depune statele de plata la Inspectoratul Teritorial de Munca. Institutia devenise aproape neincapatoare la orele amiezii pentru sutele de administratori de firme din judet. „Este inadmisibil ce se intampla. Stau la coada de jumatate de ora si cred ca mai dureaza inca vreo ora pana reusesc sa ies de aici.
M-am copt la temperatura asta de 40 de grade”, a spus revoltat Neculai Popa, administratorul unei societati cu doar un singur angajat. Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi considera ca responsabili pentru cozile interminabile sunt chiar patronii ieseni care fac platile numai la sfarsit de luna. „De ce lasa pe ultima suta de metri totul cand au la dispozitie o luna intreaga sa depuna declaratiile? Asta deoarece toate platile in contabilitate se fac in ultima zi pentru ca patronii nu vor sa dea bani inainte la stat”, a replicat George Albulescu, inspectorul-sef al ITM Iasi. Intr-o situatie asemanatoare s-au gasit ieri si pensionarii ieseni veniti sa-si ridice biletele de tratament de la Casa Judeteana de Pensii. Desi prima transa de tratament incepe abia pe 6 iulie, pensionarii au dat navala cu circa doua saptamani inainte. „Eu ii inteleg ca sunt nerabdatori. Dar a trebuit sa tinem cont la distributia locurilor si de optiunile fiecarui pensionar in parte in functie de boala pe care o are”, a motivat Adriana Grecu, directorul Casei Judetene de Pensii Iasi.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă