10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCovorase impotriva gripei aviare

Covorase impotriva gripei aviare

Migratia pasarilor calatoare pune pe jar autoritatile judetene fata de pericolul aparitiei unor cazuri de gripa aviara. Desi judetul Botosani este declarat zona cu risc scazut in aparitia unor cazuri de imbolnaviri prin infectarea cu virusul H5N1 au fost luate primele masuri de catre institutiile statului care trebuie sa vegheze la pericolul aparitiei unor cazuri de gripa aviara.
Comandamentul antiepizootic, reunit la inceputul saptamanii, a dispus tuturor institutiilor sau locatiilor publice, conform unui ordin emis de ministrul Agriculturii, sa puna la intrarea in orice institutie publica covoarele din plastic imbibate cu dezinfectant.
Deja doua spitale din judetul Botosani au luat aceste masuri, potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Botosani, Rodica Bontas. Este vorba despre sanatoriul Guranda si Spitalul de la Trusesti pe care aceasta le-a vizitat saptamana aceasta si care au recurs la montarea la intrarea in unitate a unor tavite de metal cu presuri imbibate cu dezinfectant.
Covorasele care au in interior un dezinfectant care se numeste Vircon se asaza la intrarea in fiecare local public, indiferent ca este institutie de stat sau privata. Dispozitia aceasta va inceta in momentul in care pericolul gripei aviare va trece prin eliminarea focarelor de infectii.
„Judetul Botosani este o zona cu risc B. Nu avem cazuri, dar ne aflam in calea migrarii pasarilor calatoare si din acest motiv avem obligatia de a lua masuri in locurile cu utilitate publica. Dispozitia trebuie sa inceteze cand nu mai apar focare de infectie”, a declarat directorul DSP Botosani, Rodica Bontas.

Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă