Cotlete de miel cu sos barbeque – o reţetă uşoară pentru a prepara cotlete de miel delicioase, felul principal al mesei tradiţionale de Paşti.
Ingrediente:
8 cotlete de miel
1 lingură condimente pentru barbeque
1 lingură sos brun
2 linguri sos de roşii
2 linguri suc de portocale
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele, cu excepţia cărnii, şi turnaţi mixtura peste cotletele de miel. Lăsaţi la marinat în frigider timp de 1 – 2 ore.
Aşezaţi carnea pe grătarul încins, lăsaţi cam 10 – 15 minute sau până se pătrunde bine, întorcând ocazional bucăţile şi stropindu-le cu marinata rămasă.
Se subînţelege că un grătar cu cărbuni este recomandabil.
Cotletele de miel se servesc fierbinţi, alături de piure de cartofi. Un pahar de vin roşu se impune.