25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCostel Busuioc a pierdut 100.000 euro

Costel Busuioc a pierdut 100.000 euro

Costel Busuioc a reziliat contractul cu Sony Music BMG, tenorul alegand sa-si continue cariera pe meleaguri iberice, sub indrumarea firmei de impresariat artistic a unui cunoscut producator spaniol.

"Am hotarat sa reziliez contractul cu Sony Music pentru ca m-au promovat foarte putin. Numerosi artisti cunoscuti au propus companiei de discuri sa sustina concerte impreuna cu mine, dar au fost refuzati. In urma colaborarii cu Sony Music, mai mult am pierdut decat am castigat", a declarat Costel Busuioc pentru Adevarul.

In luna decembrie a anului trecut, tenorul a angajat un avocat pentru a negocia rezilierea contractului cu Sony Music.

Busuioc avea dreptul la un procent din banii rezultati din vanzarea discurilor sale si din concertele sustinute. "Sony Music ar fi trebuit sa imi dea 60.000 de euro din vanzarea discurilor si 40.000 din vanzarea DVD-urilor. Ca sa incasez acesti bani ar fi trebuit sa continui colaborarea cu ei inca un an, timp in care sa mai inregistrez un disc. Cred ca ar fi putut face mult mai mult pentru mine, dar nu si-au dat interesul", a afirmat Costel.

Imediat dupa rezilierea contractului cu Sony Music, el a inceput colaborarea cu firma de impresariat artistic PKO. "Am hotarat sa colaborez cu Jose Ramon Flores pentru ca are multa experienta in domeniu dar, in primul rand, pentru ca am incredere in el", a spus Costel Busuioc.

Jose Ramon Flores este producatorul muzical pe care romanul l-a cunoscut in urma cu un an, in timpul emisiunii-concurs care l-a facut celebru "Fiii lui Babel" (Los hijos de Babel).

In prezent, tenorul locuieste intr-un apartament din localitatea Coslada si merge in fiecare zi la cursuri particulare de canto, teorie muzicala si solfegii.

"Ministerul roman Culturii a anuntat intr-o emisiune televizata ca imi va acorda o bursa. Intr-una din vizitele mele la Bucuresti, l-am cautat pe ministru de nenumarate ori, dar nu a fost de gasit si nici nu s-a pus in contact cu mine", a precizat tenorul.

Costel Busuioc traieste in Spania din bursa lunara de 2.000 de euro, oferita de Fundatia "Dinu Patriciu".

"Voi lua o hotarare in functie de posibilitatile pe care le am de a-mi face o cariera in lumea muzicii. Deocamdata, voi ramane in Spania si imi voi vizita familia cat mai des posibil", a precizat Costel.

In Romania, sotia si cei patru copii ai lui Costel s-au mutat intre timp din satul Ghilad, unde locuiau in casa unei batrane pe care o ingrijeau, si s-au instalat in Timisoara, intr-un apartament. Trei dintre copii studiaza muzica la Liceul "Ion Vidu".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă