19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCosmin trage perdeaua forestiera peste Prefectura Alba

Cosmin trage perdeaua forestiera peste Prefectura Alba

Buna-dimineata, Cozmine, sunt eu, ciocanitoarea neozeelandeza aclimatizata in padurile din Muntii Apuseni. Ne-am mai intalnit cu prilejul celebrelor razii facute pentru a-i prinde pe hotii de lemn, ca doar nu era sa dea ei ochii cu tine. Tot noi, saracii… Uite care-i spilu', nu te bat la cap degeaba ca si asa am auzit ca ai tu destule ciocanitori prin Prefectura aia pe care se zice ca o conduci, da' pe care, de fapt, ai lasat-o pe mana cancelariei.
Frumos cuvant, cancelaria. Imi aduce aminte de scoala. Iarta-ma ca divaghez. Am auzit ca ai mai primit o functie, una noua, ca parca nu aveai tu destule pe cap. Bine macar ca te-au lasat in pace cu politica aia liberala, numai ca si-au umplut cancelaria in culorile lor. Galben si albastru. Pe deasupra si cruditati, de-i manipuleaza lumea. Iar ei vin si te ciocanesc la cap. Of, of.
Dar eu de altceva te-am inoportunat, scuze pentru termenul acesta. Tot cu functii. Nu, nu-mi trebuie postul de ciocanitoare-sefa, ca nu o sa imi schimb niciodata PeNeLe. Dar stiu ca tu esti acum si seful comandamentului judetean privind perdelele forestiere de protectie. Tare mult imi place cum suna si as vrea sa imi explici si mie cum vine asta. Adica, se monteaza niste draperii, asa, cum am vazut eu la casele cu turnulete sau niste cortine ca pe scena la marginea padurii?
In cazul acesta nu ai nevoie si de mine sa dai niste gauri, poate bati un cui, pui un diblu, ceva? Si cum e cu protectia asta? Sa protejezi padurea de cineva sau pe cineva de padure? Pai nu e mai bine sa ii lasi sa o taie, daca tot au inceput, ca la final sa plece muntele la vale? Sa avem si noi avalanse si caderi de stanci?
Si, mai Cozmine, eu nu inteleg un lucru. Ca sa intru in padure, cine imi va da la o parte perdeaua forestiera? Ca tu le-ai dat dispozitii primarilor sa si-o faca, dar… nu te-ai gandit si la altii. La bietii soferi care ar mai iesi in decor, la bietii turisti care s-ar refugia in intimitatea padurii, la una-alta. Ei, mai Cozmine, asta e viata ciocanitorilor, pana una-alta. Ce e frumos, iese in fata. Ce e mai naspa ramane dupa perdeaua forestiera. Ca doar de aia s-a inventat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă