8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Sud va riposta cu raiduri aeriene în cazul unui nou...

Coreea de Sud va riposta cu raiduri aeriene în cazul unui nou atac nord-coreean

Coreea de Sud va riposta cu atacuri aeriene pentru a “pedepsi sever agresorul”, în cazul în care Coreea de Nord va mai lansa atacuri militare, avertizează ministrul sud-coreean al Apărării, la zece zile după tiruri de artilerie nord-coreene asupra unei insule sud-coreene, informează AFP, citat de Mediafax.

“Fără niciun dubiu, vom utiliza forţa aeriană pentru a riposta”, a răspuns Kim Kwan-Jin la întrebarea privind atitudinea pe care o va adopta în cazul unui atac.
Seulul a ripostat cu obuze atacului care a vizat insula Yeonpyeong pe 23 noiembrie. Atacul nord-coreean s-a soldat cu moartea a patru sud-coreeni.

Ministrul sud-coreean al Apărării a demisionat după acest atac, funcţia fiind deţinută în prezent de Kim Kwan-Ji.

Potrivit lui Kim, Coreea de Sud îşi va exercita dreptul la autoapărare şi “va pedepsi sever agresorul, până când sursa de ostilitate va fi eliminată”.

Ministrul consideră redusă probabilitatea izbucnirii unui război între cele două Corei. “Graţieforţelor combinate ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, urmărim cu atenţie orice semn de provocare din partea Coreei de Nord şi suntem încrezători în mijloacele pentru a limita şi a împiedica orice provocare”, subliniază ministrul.

În Coreea de Nord, principalele universităţi au participat în ultimele zile la “reuniunile loialităţii”. În cadrul manifestărilor, studenţii au promis că vor merge pe front “sub conducerea generalului Kim Jong-Il şi a tânărului căpitan Kim Jong-Un în cazul unui conflict cu Coreea de Sud şi Statele Unite imperialiste”.

Japonia şi SUA au demarat vineri cele mai importante manevre militare comune pe care le-au organizat până acum. Exerciţiile se desfăşoară în jurul insulelor nipone Shikoku, Kyushu şi Okinawa.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă