10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord solicită ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor

Coreea de Nord solicită ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor

Coreea de Nord a solicitat ajutor alimentar de urgenţă în urma inundaţiilor devastatoare din cursul lunii iulie, informează Mediafax.

Oficialii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la Phenian au declarat că nevoia de ajutor internaţional este urgentă după ce au vizitat regiuni devastate de inundaţii pentru a evalua pagubele.

Presa de stat nord-coreeană a transmis că cel puţin 119 oameni au murit şi alte zeci de mii au rămas fără adăpost în urma inundaţiilor, relatează BBC News în pagina electronică.

Prejudiciile aduse infrastructurii şi terenurilor agricole a afectat ţara care se confruntă deja cu un mare deficit alimentar.

Cele mai afectate regiuni în urma inundaţiilor sunt oraşul Anju şi districtul Songchon din sudul provinciei Phyongan şi districtul Chonnae din provincia Kangwon, au declarat reprezentanţii ONU. Locuitorii din aceste zone au nevoie urgentă de alimente şi de apă potabilă.

Un purtător de cuvânt al ONU de la New York a confirmat că guvernul Coreei de Nord a solicitat Naţiunilor Unite ajutor de urgenţă constând în alimente şi combustibil.

Unele grupări umanitare internaţionale au început deja să strângă provizii şi donaţii. Joi, Crucea Roşie a declarat că va alocat peste 300.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Coreea de Nord.

Cele mai citite

Le e teamă să nu fie implicați în război. Separatiștii din Transnistria nu mai cer Rusiei “unire”, ci doar protecție

Liderii separatiști de la Tiraspol au organizat, în ziua de 28 februarie, un congres al așa-zișilor deputați ai Transnistriei iar aceștia au cerut Rusiei...

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă