9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord ameninţă din nou SUA cu un "RĂZBOI TOTAL"

Coreea de Nord ameninţă din nou SUA cu un “RĂZBOI TOTAL”

Coreea de Nord a îndemnat Statele Unite să pună capăt manevrelor militare şi “şantajului nuclear”, pentru a evita un “război total”, relatează Mediafax.

Într-o ameninţare abia voalată cu atacuri împotriva Statelor Unite, Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), prezidată de Kim Jong-un, liderul regimului, a declarat, citată într-un comunicat, că este necesar ca Washingtonul să pună capăt politicii sale ostile faţă de Phanian, dacă vrea pace în Peninsula Coreea şi pe “teritoriul american”.

Washingtonul “este necesar să ştie că vom răspunde cu atacuri de represalii provocărilor şi că acestea vor conduce la un război total, într-o confruntare finală cu Statele Unite”, a declarat un purtător de cuvânt NDC, citat de agenţia oficială KCNA.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au început joi manevre militare pe mare, în pofida unor avertismente din partea Coreei de Nord, care a preconizat o “catastrofă”.

Aceste exerciţii s-au desfăşurat în largul coastelor sudice ale peninsulei, timp de două zile, la ele participând portavionul cu propulsie nucleară USS George Washington.

Pe de altă parte, Phenianul a calificat sâmbătă drept “un dispreţ intolerabil” o cerere americană. Washingtonul doreşte ca regimul să dea semne concrete că vrea să pună capăt programului nuclear, ca o condiţie în vederea deschiderii unor negocieri bilaterale.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă