10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

Coreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

UPDATE: Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniței cu Nordul, ca represalii la atacul cu rachetă lansat de Phenian, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, conform Agerpres.

”Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

————

Armata Coreei de Nord a bombardat, joi, o bază militară sud-coreeană aflată la granița dintre cele două țări, informează Mediafax.

Ministerul Apărării nu a putut confirma imediat informaţiile, care intervin în contextul intensificării tensiunilor la graniţa dintre cele două Corei, după explozia unor mine la începutul acestei luni, pentru care Seulul a acuzat Phenianul.

În acelaşi timp, zeci de mii de soldaţi sud-coreeni şi americani au început, luni, un exerciţiu militar la scară largă, în cursul căruia simulează un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o “declaraţie de război” şi a ameninţat cu o reacţie militară puternică.

Exerciţiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apărării a precizat că va dura până la 28 august, este în mare parte simulat pe computer, dar tot implică participarea a 50.000 de soldaţi sud-coreeni şi a 3.000 de militari americani.

Manevrele simulează o invazie la scară largă din partea Coreei de Nord, iar Seulul şi Washingtonul insistă că sunt pur defensive.

Phenianul consideră însă Ulchi Freedom şi alte exerciţii anuale americano-coreene drept provocatoare şi a ameninţat cu “cea mai puternică reacţie militară“, dacă manevrele de anul acesta nu vor fi anulate.

 

 

 

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă