16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

Coreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

UPDATE: Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniței cu Nordul, ca represalii la atacul cu rachetă lansat de Phenian, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, conform Agerpres.

”Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

————

Armata Coreei de Nord a bombardat, joi, o bază militară sud-coreeană aflată la granița dintre cele două țări, informează Mediafax.

Ministerul Apărării nu a putut confirma imediat informaţiile, care intervin în contextul intensificării tensiunilor la graniţa dintre cele două Corei, după explozia unor mine la începutul acestei luni, pentru care Seulul a acuzat Phenianul.

În acelaşi timp, zeci de mii de soldaţi sud-coreeni şi americani au început, luni, un exerciţiu militar la scară largă, în cursul căruia simulează un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o “declaraţie de război” şi a ameninţat cu o reacţie militară puternică.

Exerciţiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apărării a precizat că va dura până la 28 august, este în mare parte simulat pe computer, dar tot implică participarea a 50.000 de soldaţi sud-coreeni şi a 3.000 de militari americani.

Manevrele simulează o invazie la scară largă din partea Coreei de Nord, iar Seulul şi Washingtonul insistă că sunt pur defensive.

Phenianul consideră însă Ulchi Freedom şi alte exerciţii anuale americano-coreene drept provocatoare şi a ameninţat cu “cea mai puternică reacţie militară“, dacă manevrele de anul acesta nu vor fi anulate.

 

 

 

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă