31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCoreea de Nord a ameninลฃฤƒ cu "rฤƒzboi sacru de rฤƒzbunare" รฎmpotriva vecinului...

Coreea de Nord a ameninลฃฤƒ cu „rฤƒzboi sacru de rฤƒzbunare” รฎmpotriva vecinului de la sud

Coreea de Nord a ameninลฃat cu lansarea unui „rฤƒzboi sacru de rฤƒzbunare” împotriva vecinului sฤƒu de la sud, în timp ce cele douฤƒ ลฃฤƒri se pregฤƒteau sฤƒ se întâlneascฤƒ pentru a purta negocieri, relateazฤƒ Mediafax.

Reprezentanลฃi ai Guvernului ลŸi mediului de afaceri sud-coreean urmeazฤƒ sฤƒ întâlneascฤƒ oficiali nord-coreeni în staลฃiunea Mount Kumgang, cu scopul de a discuta despre operaลฃiuni din domeniul turismului care au fost oprite. Însฤƒ, relaลฃiile dintre cele douฤƒ ลฃฤƒri s-au deteriorat, dupฤƒ atacurile armate asupra Sudului, soldate cu morลฃi, anul trecut.

Activitatea în staลฃiunea Mount Kumgang, condusฤƒ o de companie sud-coreeanฤƒ, a fost suspendatฤƒ, dupฤƒ ce un turist sud-coreean a fost împuลŸcat mortal în apropiere de aceasta, în urmฤƒ cu trei ani. Coreea de Nord, care pare sฤƒ aibฤƒ probleme economice serioase, a anunลฃat cฤƒ va confisca bunurile sud-coreene din staลฃiune, dacฤƒ nu reia operaลฃiunile.

Dar Phenianul a lansat atât o invitaลฃie, cât ลŸi o ameninลฃare la adresa Seulului. Invitaลฃia era sฤƒ vinฤƒ ลŸi sฤƒ discute despre un proiect turistic comun la Mount Kumgang, în Nord, care a fost blocat în urma incidentului de acum trei ani. Seulul a trimis, miercuri, un grup de oficiali ลŸi de oameni de afaceri peste linia de demarcaลฃie, pentru a se întâlni cu reprezentanลฃi nord-coreeni.

Însฤƒ, chiar înainte de începerea negocierilor, Coreea de Nord a acuzat soldaลฃi sud-coreeni, printr-un purtฤƒtor de cuvânt neidentificat, cฤƒ utilizeazฤƒ sloganuri care defฤƒimeazฤƒ armata ลŸi demnitatea nord-coreeanฤƒ. Aceste acลฃiuni, a apreciat purtฤƒtorul de cuvânt, reprezintฤƒ „aproape o declaraลฃie de rฤƒzboi”.

O serie de incidente recente au declanลŸat o retoricฤƒ similarฤƒ din partea nord-coreenilor, între care ลŸi descoperirea cฤƒ unele unitฤƒลฃi de rezervฤƒ ale armatei sud-coreene folosesc fotografii ale membrilor familiei care conduce Coreea de Nord pe post de ลฃinte de tir.

Cele mai citite

Cornel Dinu, internat de urgenศ›ฤƒ! Ce s-a รฎntฤƒmplat

Cornel Dinu, fostul mare fotbalist รฎn vรขrstฤƒ de 76 de ani, a fost internat la Spitalul Elias din Bucureศ™ti pentru a efectua o serie...

Ofertฤƒ neaศ™teptatฤƒ pentru un jucฤƒtor de la FCSB! Ce a rฤƒspuns Gigi Becali

FCSB a primit o ofertฤƒ de douฤƒ milioane de euro pentru mijlocaศ™ul Adrian ศ˜ut. Beศ™iktaศ™ a intrat รฎn cursa pentru Adrian ศ˜ut, mijlocaศ™ul de la...

Tsitsipas ia o decizie dureroasฤƒ dupฤƒ eliminarea de la US Open: Anunศ›ul emoศ›ionant fฤƒcut de grec

Stefanos Tsitsipas se retrage de la Cupa Davis din cauza unei accidentฤƒri. Stefanos Tsitsipas a avut un turneu dezamฤƒgitor la US Open, fiind eliminat รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ