22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCopiii "blocului – fantoma" din Lupeni

Copiii „blocului – fantoma” din Lupeni

– Zeci de familii din Lupeni traiesc in conditii greu de imaginat, intr-un bloc insalubru, fara apa rece sau energie electrica.

Zeci de familii care locuiesc in Blocul M1 de pes trada Viitorului din Lupeni, cunoscut in zona sub numele "blocul fantoma", isi cresc copiii, multi dintre ei foarte mici, in conditii de neimaginat. Apartamentele nu au electricitate, apa si nici macar wc-uri, ci doar niste gauri pe care le folosesc locatarii. In ultimele zile, in imobilul respectiv au fost doua incendii, care au mistuit putina agoniseala a oamenilor care locuiesc aici. Intr-unul dintre ele, doi copii au fost la un pas de a muri mistuiti de flacari si doar interventia unei vecine le-a salvat viata. "Am plecat dupa paine si am lasat copiii in casa. Pe masa am uitat o bricheta, cu care aprindem lumanarea, ca noi nu avem curent si baietelul s-a jucat cu ea. Stam aici de trei ani, in conditiile astea », povesteste Maria Mihoc. Sotul ei este plecat mai mult prin tara, ca sa poata intretine familia, pentru ca in Lupeni nu si-a gasit de lucru.

 

Cei doi copii ardeau, cu siguranta, in casa, daca focul nu ar fi fost vazut de o vecina, care a fortat usa si a intrat dupa ei. O femeie care locuieste exact in aceleasi conditii si care a incercat sa-si gaseasca alta locuinta, insa nu a reusit. "Am cinci ani de cand locuiesc aici, dar de trei ani de zile nu avem curent. M-am dus zilnic la primarie sa cer o locuinta sa ma mut, ca aici nu avem nici wc-uri in casa, dar degeaba", povesteste femeia. Cateva ore mai tarziu, o alta locuinta a fost cuprinsa de flacari, din cauza unei lumanari lasate aprinse. "Nu avem curent, nu avem nimic. De trei ani stam asa aici si nimeni nu ne baga in seama", a declarat locatarul apartamentului, Remus Boldi, care nu s-a putut angaja nici in programul de munci comunitarei.
Un alt locatar al celebrului M1 a ramas fara copil, dupa ce autoritatile au constatat ca acesta nu are conditii sa il creasca.

SARACIE
Locatarii imobilului lucreaza, in marea majoritate, la Primaria Lupeni pentru venitul minim garantat. Altii cersesc, iar o parte isi castiga existenta din furtul de fier vechi. Pe de alta parte, imobilul, care se afla in proprietatea societatii de interes local din Lupeni, are structura de rezistenta este grav afectata, motiv pentru care prezinta un mare grad de pericol pentru chiriasi.

Cele mai citite

Accidentare horror pentru Ter Stegen! Portarul Barcelonei va lipsi întregul sezon

Portarul Barcelonei, Marc-André ter Stegen, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Villarreal și a fost transportat de urgență la spital, unde s-a...

Louis Munteanu, surprins în club după meciul cu Hermannstadt

La doar câteva ore după remiza dintre CFR Cluj și Hermannstadt, Louis Munteanu a fost văzut petrecând până în zori într-un club de noapte...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...
Ultima oră
Pe aceeași temă